Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Za loše vođenje tvrtke nagrađen mjestom savjetnika

ivan vrdoljak,portal
Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL
29.05.2013. u 12:00

Antunović u Americi očito nije ostavio najbolji dojam na ministra pa je Vrdoljak odustao od njegovih savjetničkih usluga i vratio ga u – Plinacro, također za savjetnika.

Ivan Vrdoljak, ministar gospodarstva, ima velikih teškoća s pronalaženjem kvalitetnih kadrova. U travnju nije imao koga povesti na službeni put u SAD i Kanadu pa je za savjetnika angažirao Mladena Antunovića kojega je neposredno prije toga smijenio s mjesta predsjednika uprave Plinacra zbog loših rezultata. Antunović u Americi očito nije ostavio najbolji dojam na ministra pa je Vrdoljak odustao od njegovih savjetničkih usluga i vratio ga u – Plinacro, također za savjetnika. Tamo će Antunović savjetovati novog predsjednika uprave. Kako ne treba voditi poduzeće.

Debeljak po uzoru na Mudrinića ignorirao sud

Tomislav Debeljak, vlasnik Brodosplita, nije se u utorak pojavio na suđenju za utaju poreza. Terete ga za 3,6 milijuna kuna štete u državnom proračunu jer je kao odgovorna osoba isplaćivao plaće preko putnih naloga. Debeljak se ispričao poslovnim obvezama, a Index je utvrdio da je umjesto na sudu bio u škveru. Zašto bi, uostalom, poslodavac Debeljak došao na suđenje kada ni predsjednik Hrvatske udruge poslodavaca Ivica Mudrinić ne mari za sud. Šef HUP-a je dan prije umjesto na sud otišao na Dane poduzetnika i poručio da mu je svejedno hoće li sud uvažiti njegovu ispriku. A poslije će se ti isti poslodavci žaliti da nam pravna država ne funkcionira najbolje.

Solidarnost tražim, premda vam je nisam dao

Vilim Ribić, sindikalni šef, najavljujući štrajk traži solidarnost i razumijevanje građana jer su državni i javni službenici “nezadovoljni i frustrirani”. Baš kao što su oni bili solidarni kada su se dijelili otkazi u privatnim firmama.

Iz Banskih 
dvora frcaju 
ideje i buja optimizam

Branko Grčić, potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova EU, pokušavajući se na Danu poduzetnika opravdati za neuspjeh u privlačenju investicija krivce je potražio u privatnom sektoru. Investicija nema jer “u privatnom sektoru nema ideja i optimizma”, objasnio je Grčić svoje viđenje situacije. Srećom, tu su članovi Vlade koji pršte optimizmom pa će iz njihova veselog brainstorminga u Banskim dvorima početi oluja novih ideja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?