Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica

Vučić o Hodaku: ‘Neka mu sudi narod u Saborskom’

27. ožujka 2009. u 17:36 1 prikaza

SABORSKO – Luka Hodak, načelnik općine Saborsko i HDZ-ov kandidat za istu funkciju, nepravomoćno je osuđen na uvjetnu zatvorsku kaznu od tri mjeseca zbog nelegalnog držanja oružja. Iako se pravda time da je riječ o ratnom trofeju, Hodak se ponovo našao u središtu pozornosti, ali u negativnom kontekstu.

Još se priča o tragediji na njegovu imanju, kada je tijekom novogodišnje proslave stradao njegov prijatelj i susjed Ratko Barić, a sada ga je sustigla nova afera. Međutim, bez obzira na sve to, i dalje ima podršku svoga HDZ-a.

– Nije osuđen za smrt, nego za držanje oružja. Ne znam još sve detalje, a o svemu sam obaviješten od Luke Hodaka i novinara. U ovoj situaciji ne bih da ga osudimo mi i novinari. Neka mu sudi narod u Saborskom, oni ga najbolje poznaju. To je, uostalom, stvar Općinskog odbora. Dok su oni iza njega, i mi smo – kazao je predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Ivan Vučić.

Treba napomenuti da je na prijedlog svoje stranke Hodak nakon siječanjske tragedije dao ostavku na sve svoje funkcije, pa tako i na mjesto načelnika općine, ali ona nije prihvaćena. Točnije, Općinsko vijeće uopće se nije sastalo da bi se o tome razgovaralo.

U svakom slučaju, Luka Hodak, koji je napomenuo da ga jedino HDZ i Crkva nisu iznevjerili, odlučno kreće po svoj novi načelnički mandat. A skorašnji izbori pokazat će jesu li uz njega i stanovnici ovog kraja.

Hidradenitis suppurativa/acne inversa
INTERVJU
Prof. dr. Brajac: Postoji velik broj bolesnika koji se, bez ispravne dijagnoze Hidradenitis suppurative, još uvijek ne liječe ili se liječe neadekvatnom terapijom