Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEWYORŠKI RESTORANI

'Vodu ne naplaćujem zbog recesije!'

28.04.2009.
u 15:19

Carlos Suarez, vlasnik popualrnog restorana "Bobo" u newyorškom West Villageu, žučno je reagirao na kritiku New York Posta koji ga je svrstavo među "lopovske restoratere" koji koriste recesiju da nabiju cijene. Suarez je došao na udar kritike zato što svaku čašu vode u svom restoranu – filtrirane obične vode iz slavine – naplaćuje jedan dolar.

Carlos ističe da ta praksa nije nova i da on naplaćuje toliko za vodu otkad je restoran otvorio 2007. da bi smanjio nepotrebno trošenje vode kao dragocjenoga svjetskog resursa i skrenuo pozornost na taj problem, a sav novac ide u dobrotvorne svrhe. Dosad je od tog novca platio satove engelskog svojim konobarima-imigrantima, kupio im ortopedske cipele, platio članstvo u programu podrške farmama odakle dobiva organski uzgojenu hranu, a dolarima od newyorške vode probijen je i ozidan i jedan bunar u Etiopiji.

- Taj program plaćanja vode bio je dio svjesnog plana da se minimizira uzaludno trošenje i šteta po okoliš koju uzrokuje konzumiranje flaširane vode. Ukupno je "Bobo" donirao na desetke tisuća dolara, dobivenih naplaćivanjem jednog dolara za čašu vode svakom gostu, mnogim socijalnim i ekološkim projektima na što su vlasnici, osoblje i gosti "Boboa" vrlo ponosni – rekao je Suarez i dodao da je naplata vode dio njegovog programa coco – podizanje kolektivne svijesti (COlective COnciousness).

Želite prijaviti greške?