Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
29.10.2013. u 12:00

Josip Leko, predsjednik Sabora, nije iskoristio priliku da zbog blagdana Svih svetih proglasi tjedan dana stanke u skladu s iritantnom praksom da Sabor u tjednu u kojem je blagdan – ne radi.

Josip Leko, predsjednik Sabora, nije iskoristio priliku da zbog blagdana Svih svetih proglasi tjedan dana stanke u skladu s iritantnom praksom da Sabor u tjednu u kojem je blagdan – ne radi. Umjesto toga, u suglasju s oporbom, vladajući su donijeli odluku da neće raditi samo dva dana, u četvrtak i u petak. Dodatni dan nerada u Saboru neće se presudno odraziti na hrvatski BDP, ali i dalje nije jasno zašto se Zakon o blagdanima, spomendanima i neradnim danima u RH ne poštuje baš u Saboru koji ga je izglasao. Iako je lijepo čuti da su se vladajući i oporba o nečemu brzo dogovorili.

Dug dugujem - Kerumov novi trgovački lanac 
sreće

Željko Kerum, saborski zastupnik HGS-a, kaže da ima brojne obaveze do Božića, ali, naravno, ne u saborskim klupama koje nije vidio valjda otkako je položio prisegu. Kerum u razgovoru za Slobodnu sada najavljuje da će, nakon što je rasprodao cijeli trgovački lanac zbog dugova, ponovno stvoriti trgovačko carstvo i otvoriti na desetke dućana od kojih bi prvi trebao otvoriti vrata do Božića. Uspije li, bit će to trgovački lanac sreće, novi će dućani plaćati dugove starih.

Afera HAC: Kalmeta – čovjek koji jednostavno nije znao

Božidar Kalmeta, gradonačelnik Zadra, prošlog tjedna najavio je prijavu protiv sindikalista Mijata Stanića zbog klevete, ali je dosad nije podnio, tvrdi sam Stanić. Zašto Kalmeta nije podnio prijavu? Nije znao.

Mala škola političke mehanike - Komadina otkrio cilj osovine s Bernardićem i Ostojićem

Zlatko Komadina, potpredsjednik SDP-a, okuražen pobjedom Davora Bernardića, ali i svojom na unutarstranačkim izborima, prilično precizno artikulirao je odnose u vladajućoj stranci. U razgovoru za Novi list Rajka Ostojića, Davora Bernardića i sebe predstavio je kao osovinu istomišljenika kojoj je “funkcija zakretni moment”, a cilj “kretanje u stranačkom prostoru”. Komadina pritom ne krije da se politički ne slaže s premijerom kojeg indirektno i optužuje da ima najveću odgovornost za krizu, odnosno nedostatak hrabrosti da amenuje reforme i rezove. A što je hrabra politika reformi, vidjeli smo ne tako davno od bivšeg ministra prometa – Zlatka Komadine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?