Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
28.05.2013. u 12:00

Država će još jednom kazniti samu sebe, a račun ispostaviti poreznim obveznicima.

Anka Mrak-Taritaš, ministrica graditeljstva i prostornog uređenja, priprema tri nova zakona kojima će država propisati kazne za vlasnike zgrada bez uređene fasade i za vlasnike neuređenih vrtova i dvorišta oko zgrada. Samo je pitanje vremena kada će ministrica otkriti da je najveći broj zapuštenih zgrada zapravo u državnom vlasništvu, a o neuređenim vrtovima, neobrađenim poljima i drugim neiskorištenim i zapuštenim zemljištima da se i ne govori. Pa će država još jednom kazniti samu sebe, a račun ispostaviti poreznim obveznicima.

Kosor u institutu kojem je Mesić počasni predsjednik

Jadranka Kosor, bivša premijerka, postala je ovih dana članica IFIMES-a, Međunarodnog instituta za bliskoistočne i balkanske studije sa sjedištem u Ljubljani. Iza zvučnog imena krije se kontroverzna međunarodna organizacija s dva zaposlenika kojoj je počasni predsjednik bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić, a predsjednik savjetodavnog tijela diplomat Budimir Lončar. Slobodna je istraživala čime se IFIMES bavi pa se pokazalo da je taj institut kompromitiran jer je objavljivao rezultate istraživanja javnog mišljenja s greškama od 40 posto. Nije ni čudno jer uopće nisu ni provodili istraživanja, nego samo objavljivali rezultate prema potrebi naručitelja. Pravi balkanski institut.

Šef stožera za obranu Petrokemije i vlastitih prihoda

Željko Klaus, sindikalni vođa u kutinskoj Petrokemiji, prema pisanju Jutarnjeg zarađuje oko 12.000 kuna neto, a ujedno je i član Nadzornog odbora tvrtke koju Vlada pokušava privatizirati zbog gomilanja gubitaka. Vođa sindikata navode o visokoj plaći ne želi komentirati jer, kako kaže, „vjerujte mi, doista imam važnijeg posla“. Nemamo razloga ne vjerovati mu jer je ipak on i šef stožera za obranu te tvrtke od privatizacije. A treba obraniti i te solidne prihode.

Čak i Thompson prošlu godinu 
završio u minusu

Marko Perković Thompson, pjevač, najnovija je žrtva recesije. Njegova tvrtka MP-TON prošlu je godinu, prema pisanju Jutarnjeg, završila s gubitkom od 12.100 kuna. Moli se prijatelj iz Ekvadora da mu hitno pošalje koju kunu.

>> Željko Kerum besplatno ustupa Poljud Thompsonu za koncert

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?