Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar kulture Zlatko Hasanbegović

S Obersnelom ću razgovarati o podršci prijestolnici kulture

31.03.2016., Zagreb - U Ministarstvu kulture proglaseni su dobitnici nagrada Marin Drzic za najbolji dramski tekst. Ministar Zlatko Hasanbegovic.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
01.04.2016.
u 12:45

Ministar kulture najavio razgovor sa riječkom gradonačelnikom o EPK

Laureate nagrade “Marin Držić” objavio je ministar kulture Zlatko Hasanbegović netom se vrativši iz Londona, u kojem je bio na otvorenju multisenzorske izložbe Nataše Jovičić u Nacionalnoj galeriji u kojoj slijepim i slabovidnim osobama predstavlja Caravaggiovu “Večeru u Emausu”. Ministar je najavio da će ovih dana početi objavljivati rezultate javnog natječaja za javne potrebe u kulturi i da će sljedećeg tjedna biti poznati svi rezultati. Najavio je i da će se u ponedjeljak u Ministarstvu sastati s riječkim gradonačelnikom Vojkom Obersnelom kako bi razgovarali o Rijeci kao europskoj kulturnoj prijestolnici 2020. godine i državnoj potpori tom projektu.

Rekao je i da mu je cilj da do kraja godine Hrvatski povijesni muzej dobije pravomoćnu građevinsku dozvolu kako bi 2017. mogli početi građevinski radovi na tom kapitalnom projektu Ministarstva.

– Iz nepoznatih razloga zanemaren je rad na tom projektu pa je istekla građevinska dozvola, a pojavili su se i problemi s autorskim pravima ovog projekta – rekao je ministar.

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar navijač
navijač
08:23 03.04.2016.

Naravno da će ministar razgovarati s Obersnelom, odavno postoji uzrečica "veži konja gdje ti gazda kaže " a sumljam da će u tom programu ono smeće frljić imati udjela.

Avatar 123456
123456
20:30 01.04.2016.

Sve može samo frljiću nadam moje peneze iz proračuna RH. Nek ga financira becna soroš!

Avatar think pink
think pink
21:00 02.04.2016.

ovaj haSSanbegović se nije udostojio ni čestitati gradu rijeci na ovom priznanju. jadno i bijedno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije