Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U 89. godini

Preminuo poznati karikaturist Oto Reisinger

Oto Reisinger
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
06.04.2016.
u 18:33

Oto Reisinger ostat će upamćen kao neponovljivi karikaturist, ali i kao kroničar jedne epohe

U 89. godini preminuo je poznati karikaturist Oto Reisinger, javlja HRT.  Diplomirani arhitekt Reisinger prve je karikature objavio još kao srednjoškolac u tjedniku "Šilo" 1942. godine

Nakon Drugog svjetskog rata upisao je studij arhitekture, a talent ga je odveo u svijet karikatura najrazličitije tematike. Karikature je crtao za Studentski list i Kerempuh do 1950., a tada je prešao u dnevni list Vjesnik, u kojem je svakodnevicu britko komentirao kroz glavne likove Peru, Klaru i Štefeka.

Karikature je objavljivao i izvan Hrvatske, u njemačkom Quicku, nizozemskoj Panorami i švicarskom Nebelspalteru. Nagrađen je Nagradom Vladimir Nazor za životno djelo 1984. godine. Oto Reisinger dobitnik je i brojnih drugih festivalskih nagrada.

O broju njegovih radova može se samo nagađati – navodno ih je više od 70 tisuća. Oto Reisinger ostat će upamćen kao neponovljivi karikaturist, ali i kao kroničar jedne epohe.

>> Otto Reisinger: nagrada za (osobito vedro) životno djelo

Ključne riječi

Komentara 13

OK
okus
18:51 06.04.2016.

Svi naši nama dragi odlaze... hvala Ti za vedre trenutke mog čitavog života. Počivao u miru.

OB
ObrenM
19:01 06.04.2016.

Jos za zivota postao je legenda i cesto nas nasmijao.Pocivaj u miru bozijem.

Avatar abakus
abakus
19:10 06.04.2016.

Pozdrav, stari prijatelju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije