Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
klovićevi

Na 4. bijenalu ilustracije izlaže 105 autora iz cijelog svijeta

Bijenale ilustracije
arhiva
04.06.2012.
u 16:04

Bijenale pokazuje da zanimanje domaćih umjetnika za ovu manifestaciju ne jenjava. Uz afirmirane autore svake godine javlja se sve veći broj mladih, a ni međunarodni interes nije manji nego dosad

Četvrti hrvatski bijenale ilustracije počinje u utorak 5. lipnja od 19 sati u galeriji Klovićevi dvori u Zagrebu. Pristiglih radova bilo je više od četiri stotine, a prosudbena komisija odabrala je 105 autora iz cijeloga svijeta i njihove najbolje predložene radove u različitim tehnikama. Uz te radove, u okviru ovogodišnjega bijenala prisjećamo se i Ivice Bednjanca kroz provjereni izbor njegovih ilustracija u formi izložbenog hommagea.  Prijavio se iznenađujuće velik broj autora iz cijeloga svijeta, a ove godine partnerski se u organizaciju uključilo i veleposlanstvo Australije, odabravši radove 11 svojih ilustratora. Prilika je to, prvi put u povijesti bijenala ilustracije, upoznati originalne radove s područja dječje i reklamne ilustracije nama dosad nepoznatih umjetnika. 

Bijenale pokazuje kako zanimanje domaćih umjetnika za ovu manifestaciju ne jenjava. Uz afirmirane autore svake godine javlja se sve veći broj mladih, a ni međunarodni interes nije manji nego dosad. Tome je znatno pridonijela i koncepcija bijenala jer ilustratori mogu prijaviti radove koji nisu objavljeni, a zastupljene su sve vrste ilustracije: dječja, knjižna, novinska i reklamna. Uz izložbu će, kao i od početka ove manifestacije 2006. godine, biti organizirane likovne radionice za sve dobne skupine posjetitelja.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije