Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izložba

Minijaturne slike s potpisom kao originalni hrvatski suvenir

minijature
Rajko Polić
30.01.2012.
u 15:13

Zaprešićki muzej Matija Skurjeni i njegov ravnatelj Mario Lenković otvorili su jedinstvenu izložbu malih originalnih slika u replikama secesijskih okvirića i na malim štafelajima

Zaprešićki muzej Matija Skurjeni i njegov ravnatelj Mario Lenković otvorili su jedinstvenu izložbu malih originalnih slika u replikama secesijskih okvirića i na malim štafelajima, sve veličine kutije šibica, te u posebnim visećim vitrinicama.

Izložbu je pripremio i umjetnine sabrao Ante Karačić, predsjednik Hrvatske udruge minijaturista "Julije Klović,“u čijoj su kiparskoj radionici odliveni metalni okvirići, a izlaže 14 priznatih naivnih slikara. Udruga ima i sekcije drugih umjetničkih tehnika koje će se na sličan način prezentirani u javnosti. Očekuje primanje u svjetsku organizaciju te nastup na predstojećem kongresu minijaturista u Moskvi.

Svaka izložena slika original je s potpisom, a jedna od ideja vodilja bila je kako u današnje, za kulturu siromašno vrijeme, originalnu umjetnost ponuditi za manje novca pa i kao hrvatski suvenir.

Slikari Franjo Vesel, Vladimir Ivančan, Biserka Zlatar, Kamilo Vujčić, Milan Generalić, Stjepan Ivanec, Zlatko Kolarek, Ljerka Tropšek, Zvonko Sigetić, Dražen Tetec, Martin Đukin, Željko Kolarek, Stjepan Đukin i Marija Topolšek zaista su dokazali finoću svoje kičice i dobru koncentraciju u obrnutome slikanju na staklu veličine tri puta četiri centimetra.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije