Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Galerija u centru

Galerija "Fadil Hadžić" nudi komisionu prodaju umjetnina

boško zatezalo i boris glumac
tomislav miletić/pixsell
17.07.2013.
u 14:01

Slikar i kipar Boris Glumac Slavenski voditi će galeriju "Fadil Hadžić" koju je VBZ nedavno otvorio uz svoju novu knjižaru u Ilici 13. Trenutno je u galeriji izloženo pedesetak djela Fadila Hadžića.

Otvarajući veliku knjižaru u Ilici 13, VBZ je Zagrebu osigurao i novi galerijski prostor o čijoj se koncepciji skrbi slikar i kipar Boris Glumac Slavenski. Njegova je koncepcija jednostavna, ali i ambiciozna. Mijenjati izložbe svaka tri tjedna, omogućiti uvid u recentna djela živućih, mahom domaćih slikara, ali i u središtu Zagreba osigurati prostor za komisionsku prodaju umjetnina te tako postati i mjesto na kojem će se formirati cijene umjetnina.

– Kriza je strašna. Cijene umjetnina nisu formirane. Razlike su u cijenama od galerije do galerije za iste autore i do 200 posto. Stoga mi želimo biti galerija koja će formirati tržišne cijene umjetnina, a u cijenama želimo biti i transparentni – kaže Glumac ističući da galerija “Fadil Hadžić” neće biti preprodavač, nego će slike izravno iz atelijera u svježi prostor u Ilici 13. Trenutačno je u knjižarsko-galerijskom prostoru izložba Hadžićevih djela, svojevrsna retrospektiva tog plodnog autora. Od pedesetak izloženih radova, tri nisu na prodaju, a ostali se prodaju po cijenama od 3000 kuna za crteže (s PDV-om), do 10.937 kuna za veća ulja.

– Nakon Hadžića, čija će djela u Ilici biti izložena dva mjeseca, slijede izložbe Munira Vejzovića, Tomislava Buntaka, Zoltana Novaka, Bane Milenkovića, Vladimira Meglića... Od 2014. godine svakog ćemo rujna izlagati i djela diplomaca ALU-a. Otvoreni smo i za grafike, fotografije, skulpture, crteže – kaže Glumac koji je zainteresiran i za izlaganje grafičkih mapa koje su umjetnici stvarali s pjesnicima, ali i za izlaganje slika i crteža koje su stvorili književnici.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije