Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PETRINJA Proračun sljedeće godine 99,5 milijuna, koliki je i ovogodišnji

Više će korisnika na godinu raspolagati s manje novca

11.12.2008.
u 18:05

Petrinjski je proračun za iduću godinu 99,5 milijuna kuna, a toliki je otprilike i ovogodišnji, koji je rebalansom smanjen.

- Novca nema za sve i teško će se svima udovoljiti - razmatrajući program i financijske planove na sjednici petrinjskoga gradskog Poglavarstva, rekao je gradonačelnik dr. Miroslav Gregurinčić.

Za sport 1,7 milijuna
Prijedlog proračuna dostavljen je Gradskom vijeću, koje bi trebalo o njemu raspravljati i prihvatiti ga na sjednici 22. prosinca.

U glasovanju o proračunu na sjednici Poglavarstva suzdržan je bio zamjenik gradonačelnika Darinko Dumbović, smatrajući kako se sredstva mogu kvalitetnije raspodijeliti. U glasovanju o 1,7 milijuna kuna namijenjenih Zajednici sportskih udruga, što je 500.000 više nego u ovoj godini, suzdržala se članica Poglavarstva Višnja Trklja.

Rekla je da nije vidjela potvrdu o potrošku ovogodišnjeg novca i zamjerila zbog izdatka 60.000 kuna za rad Zajednice, za dodatno plaćanje tajnika, inače zaposlenika gradske uprave. Dodatna sredstva u 2009. imat će Komunalno Petrinja, a više korisnika raspolagat će s manje novca nego ove godine. Umjesto traženih sedam milijuna kuna, Dječji vrtić Petrinjčica od grada će dobiti 5,8 milijuna, ali se ne odustaje od gradnje trećeg paviljona, za što su potrebna 1,3 milijuna kuna.

Turistička zajednica trebala bi dobiti 500.000 kuna, 150.000 manje, jer je ove godine dovršeno uređenje i opremanje ureda.

Potpora i likovnjacima
Siromašnima će se dodijeliti pomoć i podmirit će im se troškovi za ogrjev. Planirano je za prehranu osnovnoškolaca te prijevoz umirovljenika i studenata. U već tradicionalno opsežnom programu kulture nova je stavka 15.000 kuna za petrinjsko domaćinstvo 25. susretu hrvatskih neprofesionalnih likovnih umjetnika.

Milijun i dvjesta tisuća kuna odvojit će se za gradnju zgrade mjesnog odbora u Češkom Selu, milijun za rekonstrukciju građevine uz rukometno igralište, a 750.000 kuna za gradnju vidikovca.
Ključne riječi

Želite prijaviti greške?