Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
susret

Zvonko Milas poručio Kosor da ga podsjeća na lik iz filma Rocky 4

kosor, branitelji (1)
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
1/5
28.06.2011.
u 14:56

Uvijek kad se čini da je pri dnu, ona se diže i ide dalje, rekao je predsjednik Udruge hrvatskih branitelja – dragovoljaca Domovinskog rata

Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor sastala se u Banskim dvorima s predstavnicima udruga iz Domovinskog rata te ponovila zahvalnost braniteljima zbog njihove zasluge za samostalnost zemlje i završetka pregovora koji je nazvala posljednjom bitke Oluje, u kojoj je pokazana hrabrost i umijeće. Podsjetila je i na potporu te razumijevanje branitelja u trenucima pronalaska rješenja za deblokadu pregovora zbog spora sa Slovenijom.

– Činjenica da imamo slobodnu, neovisnu, demokratsku i europsku Hrvatsku zasluga je hrvatskih branitelja koji su to omogućili svojom hrabrošću, mudrošću i pameću – rekla je premijerka Kosor i napomenula da njihov doprinos treba glasno izgovarati jer je riječ o nečemu što se ne smije zaboraviti. Zbog toga ih nije izostavila spomenuti ni u Bruxellesu, kada je objavljen ulazak Hrvatske u EU. Na kraju je spomenula da se nada kako će se viđati i tijekom ljeta, a prije svega na proslavi dvadesete obljetnice u Kninu gdje će se proslaviti Dan pobjede, Dan domovinske zahvalnosti i hrvatskih branitelja.

Predsjednik Udruge stopostotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida prve skupine Đuro Glogoški zahvalio je premijerki zbog doprinosa na završetku pregovora te poručio da je Hrvatskoj mjesto u EU. Kazao je i da oni koji nisu željeli samostalnost Hrvatske i danas nisu za to te su jednim dijelom i protiv branitelja.

– Nažalost, jedan dio Europe nije prihvaćao hrvatsku državu ovakvu kakva je, nadam se da ćete nastaviti tamo gdje su branitelji stali, a to je da hrvatski građani budu dio EU – poručio je Glogoški.

Predsjednica Udruge Nezavisni dragovoljci hrvatski Slavica Hruškar također je zahvalila premijerki na odlučnosti i hrabrosti.
– Onima koji poručuju da je antifašizam virtualna stvar u krivu su, najveći antifašisti smo mi, naravno, na antifašistima je stvorena hrvatska država, na krvi i mladim životima u Domovinskom ratu. Onima koji i dalje, a na visokim su funkcijama, rade selekciju branitelja, kažem da to nije dobro – rekla je Hruškar.

– A onima koji su sada malo jalni na vaš uspjeh i odlučnost poručujem da to ne budu, mi ostajemo vjerni vama i domovini – poručila je Hruškar premijerki.

Zvonko Milas, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja – dragovoljaca Domovinskog rata poručio je pak premijerki Kosor da ga podsjeća na lik iz filma Rocky 4.

– Uvijek kad se čini da je pri dnu, ona se diže i ide dalje – rekao je.

Potpori premijerki pridružio se je i predsjednik Zajednice udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Tom Kačinari i poručio da ne sumnjaju u nju u daljnjim naporima jačanja zemlje i u ekonomskom smislu. Umirovljeni general i premijerkin savjetnik za obranu Damir Krstičević podsjetio je da su nakon agresije na zemlju svi ustali u obranu naroda, gdje su svi učili i brzo stvorili hrvatsku vojsku koja je oslobodila zemlju, donijela joj mir, slobodu i perspektivu.

Josip Klemm, predsjednik udruge specijalne policije iz Domovinskog rata, kazao je da se treba sjetiti naših branitelja i zapovjednika koji su po zatvorima od Haaga do naših zatvora.

– Branitelje boli da oni koji su pokrali hrvatsku državu za mjesec dana izlaze iz pritvora, za mnoge se ne zna gdje su, a naši branitelji koji su pod takozvanim zločinima ili zapovjednim odgovornostima i dalje su u Remetincu – rekao je Klemm.

Komentara 18

MI
miso
15:48 28.06.2011.

\'Uvijek kad se čini da je pri dnu, ona se diže i ide dalje, rekao je predsjednik Udruge hrvatskih branitelja – dragovoljaca Domovinskog rata\' Ovo je odlika feniksa. No, budući da ništa značajno nije napravila u životu (znali bi da jeste) ovaj dar da ustaje pripisujem njezinom neizmjernom egoizmu (da je drugačije, raspisala bi izbore odmah poslije okrojiranja od strane Sanadera i ne bi trebala trpiti ovu moju kritiku). Mala zemlja za veliki odmor -mala predsjednica za malu zemlju. I neće biti velika zemlja jer ju vode egoistični ljudi i žene - da je obrnuto danas bi imali planove izvoza proizvoda u Nesvrstane i sve EU zemlje - a ona se koleba bi li ili ne bi vratila tuđmanizam. Jad, Jad, Jad-Ran-Ran-Ran...JadRan-ka.

Avatar wjekon
wjekon
16:03 28.06.2011.

meni dragi branitelji ovo liči na Kuma, pozdrav istinskim braniteljima

TO
Toma2
15:37 28.06.2011.

E moj Zvonko, a ti si ko iz dokumentarca o crvima - dobro se uvlačiš praznoglavima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije