Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Žica iritira, ali Slovenci ograđuju sebe, a ne nas'

Znam da je tu žica bila 1942. godine za vrijeme Reicha, a sada evo opet, u 2015. godini, kada postoje tolike slobode, rekao je načelnik Huma na Sutli
15. studenoga 2015. u 13:33 45 komentara 2353 prikaza
žica
Foto: Zagorje International
Pogledajte galeriju 1/27

Slovenska vojska jutros je počela razvlačiti žilet žicu uz Sutlu i u Krapinsko - zagorskoj županiji, kod graničnih prijelaza Razvor (Kumrovec) i Lupinjak (Hum na Sutli), odnosno slovenskih prijelaza Bistrica ob Sutli i Dobovec. Oko podneva je kod Razvora bilo razvučeno 300-tinjak metara žice. Kako doznajemo, kumrovečki načelnik Dragutin Ulama sudjelovao je u dogovorima sa slovenskom stranom te je dogovoreno da se kod malograničnog prijelaza Gmajna - Kunšperk, koji se nalazi 2,5 kilometara južnije od Razvora, i koji služi za prijelaz vlasnicima zemljišta s jedne i druge strane Sutle, neće postavljati žilet žica. 

Također je oko 300 metara žice povučeno kod Graničnog prijelaza Dobovec prema hrvatskoj strani, do mosta preko Sutle, pa uz Sutlu. Načelnik Huma na Sutli Zvonko Jutriša rekao nam je da je obaviješten o postavljanju žice i da se to čini zbog izbjeglica koje se dovoze autobusima, da ih se lakše kanalizira prema prijelazu.

- Nažalost, ne možemo ništa učiniti. Imam mnogo prijatelja s obje strane granice, i u slovenskoj policiji, dobri su to, domaći dečki. Žao je i Slovencima što se to događa, a ovi lokalni stvarno nisu ništa krivi, moraju postupati prema naredbama iz Ljubljane. Ali ova žica iritira definitivno, međutim ne ograđuju nas, već sebe. Znam da je tu žica bila 1942. godine za vrijeme Reicha, a sada evo opet, u 2015. godini, kada postoje tolike slobode, kada svijet toliko napreduje u svim segmentima. To ne šalje dobru sliku, ali to je ponajprije slovenska slika, ne znam što drugo da kažem, zaključio je Jutriša.

>> 'Zasad smo suzdržani, čekamo da Slovenci sami uklone žicu'

>> Slovenskog vojnika ozlijedila žilet-ograda

podmukla bolest
HRT-ova voditeljica iznenada završila na hitnoj pa upozorila na veliki problem: 'Ne ignorirajte simptome'
CVH
CVH
Naučite kako samostalno obaviti pregled motocikla i dođite na besplatnu provjeru tehničke ispravnosti
 • Avatar BuzzLightyear
  BuzzLightyear:

  E moj druže Jutriša, ova žica, zajedno s onom mađarskom, zagradila nas je u prostor srpskog regiona. To je i jeste bio cilj srbokomunista kojeg su perfidno i realizirali.

 • Bulaba:

  Ovaj Jutriša je teški filozof. Slovenci ograđuju sebe, a ne nas? Pa normalno da ograđuju sebe, ali od nas, od luđaka koji od Hrvatske prave hot-spot i džihadistički regrutni centar.

 • Avatar ČEPlN
  ČEPlN:

  o žici slovenija i madjarska ne pišu i ne pričaju,,,,, o toj temi pričaju oni koje svrbi,,,, hrvatska je talac znanja zoke muljanovića. pa naš ministar umjesto da upravlja iz zagreba on kao najobičniji policajac trči po blatu