Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BiH

Zvonko Jurišić: Ideja o velikoj Srbiji još uvijek živi u BiH

'POK BIH......MOSTAR....DR. ZVONKO JURISIC.....FOTO: Zoran Grizelj 04. LISTOPAD 2007.....PREDSJEDNIK HRVATSKE STRANKE PRAVA BIH DJAPIC-DR.JURISIC'
'Zoran Grizelj'
15.01.2012.
u 19:07

Predsjednik bosanskohercegovačkog HSP-a kaže kako u Republici Srpskoj nije napravljen otklon od politike 90-tih.

Predsjednik Hrvatske stranke prava BiH i zastupnik u Parlamentarnoj skupštini BiH Zvonko Jurišić ocijenio je da najnovija događanja u Bosni i Hercegovini pokazuju "da je ideja o velikoj Srbiji još živa", javlja portal Sarajevo-x.com, a prenose i mediji u Srbiji.

- U Bosni i Hercegovini postoje dezintegrirajuće snage, one koje žele rastočiti BiH i svijetu i međunarodnoj zajednici pokazati da je ona, ovakva neodrživa - tvrdi Jurišić.

Predsjednik bosanskohercegovačkog HSP-a kaže kako u Republici Srpskoj nije napravljen otklon od politike 90-tih i ratnih zločina koji su potvrđeni presudama Haaškog tribunala, a posebno boli, kaže Jurišić, što su tom sindromu legitimitet dali i neki predstavnici hrvatskog naroda iz BiH, aludirajući na nazočnost pojedinih hrvatskih dužnosnika na nedavnoj svečanosti povodom 20. godina RS.

Jurišić podsjeća kako RS, prema Daytonskom sporazumu, nije ekskluzivno pravo srpskog naroda te da Hrvati i Bošnjaci, kao i drugi građani polažu pravo na jednakopravan tretman na cijelom prostoru BiH.

Komentara 26

07
0720
19:48 15.01.2012.

Neznam zasto se ti javljas,Hrvati nisu glasali zate.Ja sam Hrvat i prije bih glasovao za Dodika nego za tebe

SP
spartak
19:49 15.01.2012.

Sve dok se ne revidira Dayton i ukine banjolučki etnitet, postojat će san o Velikoj Srbiji. A budući da velikim silama odgovara status quo, san o Velikoj Srbiji će i dalje trajati i čekati povoljan geopolitički trenutak za ostvarivanje

TO
Toni50
19:19 15.01.2012.

Zvonko Jurišić: Ideja o velikoj Srbiji još uvijek živi u BiH, uz to paralelno naravno i o povečanoj Hrvatskoj...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije