Naslovnica Vijesti Svijet

Zvonko Jurišić: Ideja o velikoj Srbiji još uvijek živi u BiH

Predsjednik bosanskohercegovačkog HSP-a kaže kako u Republici Srpskoj nije napravljen otklon od politike 90-tih.
15. siječnja 2012. u 19:07 26 komentara 7 prikaza
'POK BIH......MOSTAR....DR. ZVONKO JURISIC.....FOTO: Zoran Grizelj 04. LISTOPAD 2007.....PREDSJEDNIK HRVATSKE STRANKE PRAVA BIH DJAPIC-DR.JURISIC'
Foto: 'Zoran Grizelj'

Predsjednik Hrvatske stranke prava BiH i zastupnik u Parlamentarnoj skupštini BiH Zvonko Jurišić ocijenio je da najnovija događanja u Bosni i Hercegovini pokazuju "da je ideja o velikoj Srbiji još živa", javlja portal Sarajevo-x.com, a prenose i mediji u Srbiji.

- U Bosni i Hercegovini postoje dezintegrirajuće snage, one koje žele rastočiti BiH i svijetu i međunarodnoj zajednici pokazati da je ona, ovakva neodrživa - tvrdi Jurišić.

Predsjednik bosanskohercegovačkog HSP-a kaže kako u Republici Srpskoj nije napravljen otklon od politike 90-tih i ratnih zločina koji su potvrđeni presudama Haaškog tribunala, a posebno boli, kaže Jurišić, što su tom sindromu legitimitet dali i neki predstavnici hrvatskog naroda iz BiH, aludirajući na nazočnost pojedinih hrvatskih dužnosnika na nedavnoj svečanosti povodom 20. godina RS.

Jurišić podsjeća kako RS, prema Daytonskom sporazumu, nije ekskluzivno pravo srpskog naroda te da Hrvati i Bošnjaci, kao i drugi građani polažu pravo na jednakopravan tretman na cijelom prostoru BiH.

Provala
OPREZA NIKAD DOSTA
Većina provala u domove ostane nerazriješena, lani je samo u Zagrebu bilo gotovo četiri tisuće provalnih krađa

A1 izdvaja za Vas

  • 0720:

    Neznam zasto se ti javljas,Hrvati nisu glasali zate.Ja sam Hrvat i prije bih glasovao za Dodika nego za tebe

  • spartak:

    Sve dok se ne revidira Dayton i ukine banjolučki etnitet, postojat će san o Velikoj Srbiji. A budući da velikim silama odgovara status quo, san o Velikoj Srbiji će i dalje trajati i čekati povoljan geopolitički trenutak za ostvarivanje

  • Toni50:

    Zvonko Jurišić: Ideja o velikoj Srbiji još uvijek živi u BiH, uz to paralelno naravno i o povečanoj Hrvatskoj...