Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dao ostavku

Z. Boban: Desnica 
mi je bliža, ali glasat 
ću za Milanovića

24.01.2015., Sibenik - Proslavljeni hrvatski nogometas Zvonimir Boban u setnji rivom.  Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
04.10.2015.
u 22:41

DAO OSTAVKU 
Nakon intervjua u Jutarnjem dao ostavku Sportskim novostima

Zvonimir Boban, legendarni kapetan hrvatske reprezentacije, podnio je ostavku na mjesto predsjednika uprave Sportskih novosti zbog okolnosti vezanih uz intervju koji je dao Miljenku Jergoviću u Jutarnjem listu. Čak i da nije ništa ponudio u razgovoru, zbog puke činjenice da osam godina nikome nije dao intervju, razgovor s Bobanom više je nego intrigantan. A Boban je u tom intervju ponudio senzaciju. Simbol hrvatstva, svojevrsna ikona desnice, zbog one scene iz 1990. kad je braneći navijače Dinama na utakmici s Crvenom Zvezdom nasrnuo na milicajca, rekao je Jergoviću: "O da – glasat ću za Zorana Milanovića, a nisam nikad mislio". Uz to, Boban je još rekao: "Ne glasa mi se za detuđmanizatore koji tuđmaniziraju." Boban je za T-portal rekao samo: "Istina je tako gadljiva da je moram odraditi u miru."

Bolan udarac desnici

Osoba koja nije samo nogometna legenda tim je intervjuom na pragu službene izborne kampanje zadao dvostruko bolan udarac Tomislavu Karamarku i Domoljubnoj koaliciji. Svakomu je očito kako je pri tomu imao na umu da je svojedobno Tomislav Karamarko bio šef izborne kampanje Stjepana Mesića, čiji je mandat započeo sramotnim vicem o pokojnom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, a i čitav njegov – osobito prvi predsjednički mandat – bio je prožet nerijetko opsesivnom potrebom da umanji, poništi pa i ocrni sve ono što je radio Tuđman, a što se finim političkim rječnikom zvalo "detuđmanizacija".

Ali, to nije sve. Zvonimir Boban u intervjuu obrazlaže da će za Milanovića glasati jer u zadnje vrijeme nije više isti čovjek.

"Nije više sterilni i ponekad bahati ideolog koji se želi dokazati samo akademskoj i političkoj javnosti i koji ne pridaje pozornost našem mentalitetu, narodnom duhu i realnostima. Koliko primjećujem, sazrio je: ljudski, državnički i socijalno. Drugo: nije kompromitiran i čini se neupitno pošten, a to je, na našu sramotu, velika mu prednost. I njegova ljubav za Hrvatsku nije urlatorska, nego živi u odgovornosti i poručuje u činjenicama, a i druga mu ruka nije u džepu." Bobanov je dojam i da je Milanović spoznao izgubljeno vrijeme i da je spreman pokrenuti tromi državni aparat i donositi aktivne i brze odluke "jer one mu sude i sudit će mu ako opet bude u sedlu". Još je toga nakitio o Milanoviću kao oratoru i intelektualcu koji nas neće osramotiti i koji zaslužuje još jednu šansu. Pri tomu Boban napominje da mu je desna opcija i dalje pri srcu: "Vjerujem kako je ključno da i zbog bolje desne opcije, pobijedi lijeva. Jer možda tako dobijemo "praviju" desnu koja mi je bliža u mnogim pogledima. Nažalost, ova sada – nije ni u jednom".

"Mamić nas košta"

Naravno, razgovor s Bobanom nije mogao proći i bez spomena Zdravka Mamića za kojeg je rekao da je svoju snalažljivost, lucidnost i energiju gurnuo na krive tračnice, što košta i nogomet i Hrvatsku, pa je dodao kako je to "naša državna sramota". Boban je otklonio bilo kakvu pomisao da bi se mogao baviti politikom, s tim da je svjestan kako bi sada mogao biti "konspirativna komunjara", kao što je kaže "za pedere bio homoseksualac, za lopove lopov i za hulje urotnik i nekad davno ustaša".

>> Boban - legenda Calcia koja je spojila politiku i nogomet

Komentara 50

JU
Jurajura041
08:51 05.10.2015.

Dok je Hrvatska sirotinja ginula u ratu protiv srbskih agresora, Boban je prepisivao imovinu na sebe. Svim ratnim profiterima uzeti ukradeno ODMAH. I DrIvi se sudi za ratno profiterstvo zasto samo njemu?

JU
Jurajura041
08:40 05.10.2015.

Evo zore evo dana evo Ymile i Bobana, fali im Sanader. To je ista ekipa a sto im je zajedničko ne znam, zna li NETKO mozda? Lova je ali ima jos nesto sto ih veze.

DI
Diesel
08:14 05.10.2015.

Slobodna zemlja, ljudi biraju sto i kako hoce, ali nemojte dozvoliti da vam netko drugi bira. Izadjite na izbore i dajte svoj glas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije