Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ljubav

Zvončicu pazi kao mama

lane
PIXELL
17.03.2010.
u 16:46

Zlata i dalje svako jutro u ZOO-u posjećuje azijskog jelena kojega je tri mjeseca doma njegovala, a svojoj miljenici Zvončici svakodnevno donosi i perec.

Proživjele su zajedno besane noći, prve korake, izgradile pravi odnos majke i kćeri. Azijski jelen, Zvončica, nedavno je napunila godinu dana, a Zlata Lukić, referentica za promidžbu u osječkom ZOO-u, i dalje svako jutro posjećuje svoju miljenicu u njezinu boksu, donese joj perec i poigra se s njom. I danas protrne kada se sjeti dana kada je Zvončica ugledala svijet – bio je snijeg i minus 17 stupnjeva, a jelenu noga slomljena.

– Majka ju je odbacila jer je bila ozlijeđena. Umotala sam je u svoju jaknu i stavila pod radijator, bila je polumrtva. Dali smo joj bočicu kozjeg mlijeka, baš kao bebi – prisjeća se Zlata. Iako joj posao nije briga o životinjama, nakon posla nosila bi Zvončicu kući.

– Spavala je u mom krevetu, imala svoju dekicu, soba mi je sličila na štalu, bilo je sijena posvuda. Budila sam se svaka dva sata i podgrijavala joj mlijeko – priča. Tri mjeseca Zvončica je bila u Zlatinoj kući, a jesenas se pridružila svojim “rođacima” u boksu osječkoga ZOO-a. No, taj je povratak za obje bio traumatičan.

– Sad me brine kako će s takvom nogom imati mladunče i kako će me ono prihvatiti – otkriva Zlata.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije