Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IDEJE Velikogorički gimnazijalci postali su junacima svojih "Star Warsa"

Zvjezdani ratnici iz Velike Gorice

287664.jpg
import
22.09.2005.
u 11:35

Kada se večeras na Filmskom festivalu u Cannesu zavrti "Sithova osveta", treći dio priče, a šesti film iz sage Georgea Lucasa o zvjezdanim ratovima, završit će jedna era filmske zabave. Više neće biti filmova iz te serije, a ni iščekivanja novoga nastavka. Od 1971., kada je Lucas počeo pisati scenarij za prvi dio, protekle su 34 godine, a u međuvremenu su se poklonici te space opere okupljali na različite načine i uživali u slatkom iščekivanju novoga filma. A sad nema više!

Zabava ne prestaje. Mi ćemo snimiti svoj film kaže Karlo Eldić, učenik prvoga razreda Velikogoričke gimnazije.

Animacije svjetova
Imamo svoju priču, imamo glumce, imamo kameru, kostime i rekvizite... A što nam još nedostaje, nabavit ćemo ili napraviti. Imamo i prijatelja u Dubrovniku koji će napraviti računalne animacije svjetova dalekih galaksija i ogorčenih svemirskih bitaka. Jedino će biti teško u svakoj sličici bitke svjetlosnim mačevima svakome borcu preko štapova za aikido ucrtati svjetlosni mač kazao je mladić koji bi mogao glumiti mladoga Lukea Skywalkera.

Odlučili smo posjetiti ekipu koja je već vježbala u gimnazijskoj sportskoj dvorani. Desetorica dječaka i dvije djevojčice već su trenirali koreografije, razrađivali astronomske parametre bojišta... Dubravko Ban i Stipan Bekavac uvježbavali su koreografije bitaka, snimatelj Josip Fabijanec pokušavao je pronaći najbolji kut za snimanje kaskada zvjezdanih ratnika, scenograf Matija Pavišić je razmišljao o tome kako da načini plavu pozadinu za bitke u koje bi se umetnuli umjetni krajolici, a Petar Čolić o tome kako dodati akciji specijalne efekte poput iskrenja ukriženih svjetlosnih mačeva.

Make up princeza
Pri svemu su im smetali vršnjaci, outsideri Luka Gmaz i Ivan Lazar Bundalo, ali se sve pretvorilo u dobru zabavu. Djevojčice Davorka Ilečić i Renata Đurđevac, dok su crtale daleku galaksiju, mogle su maštati o kostimima i make upu princeza u koje se trebaju prerušiti. No, eto, ispunili smo im želju: dobili su svoje prve svjetlosne mačeve iz Večernjakove radionice specijalnih efekata. U ostalome će im ionako pomoći uprava Gimnazije i velikogorički informatički klub VEL_IK.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije