Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Traže zaštitu

Zviždači traže od Josipovića podršku za izradu zakona

Zviždači
Ured predsjednika RH
20.03.2012.
u 19:21

Predsjednik je podržao inicijativu za donošenje zakonske regulative kada je riječ o razotkrivanju u javnom interesu kojim bi se štitili prijavitelji korupcije

Predsjednik Ivo Josipović primio je u svom uredu zviždače koji su zatražili podršku u izradi zakona o zaštiti prijavitelja korupcije i kriminala, kojim bi se zaštitili prijavitelji korupcije. Također su razgovarali i o ustavnoj promjeni kojom bi se onemogućilo nastupanje zastare za kaznena djela u pretvorbi i privatizaciji te za ratno profiterstvo, kao i za način rada državnih tijela, izvijestili su iz Ureda predsjednika.

Predsjednik je zahvalio građanima koji prijavljuju korupciju na hrabrosti te je naglasio da se i do sada u skladu sa svojim ustavnim ovlastima zalagao za pokretanje istraga na temelju prijava građana te je podržao inicijativu za donošenje zakonske regulative kada je riječ o tzv. razotkrivanju u javnom interesu kojim bi se štitili prijavitelji korupcije.

Ključne riječi

Komentara 13

OB
-obrisani-
19:31 20.03.2012.

dosli zvizdaci na instukcije josipovicu da im objasni novu pravednost o ZAMP-u

OB
-obrisani-
19:49 20.03.2012.

taj zakon nikada ne važi za leve prestupmike, korupCIOnaše ....ko njih dirne - odhebo karijeru...

JS
ja sam gladan
11:03 21.03.2012.

Traže od vuka da čuva ovce!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije