Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
akcija border

Zver je isti dan izvadio osobnu i putovnicu i po njih sam došao

'24.08.2010., Opcinski sud, Ilica 207, Zagreb - Sretko Kalinic (36), zvan Zver, doveden je iz zatvora u Remetincu u 9.30 sati na Opcinski kazneni sud u Zagrebu uz ne tako jake mjere osiguranja kako bi
'Goran Stanzl/PIXSELL'
23.06.2012.
u 09:00

Da Sretko Kalinić Zver ima lažnu putovnicu, doznalo se nakon njegova ranjavanja 2010.

Na koji je način Sretko Kalinić, poznat pod nadimcima Zver ili Beli, pripadnik tzv. zemunskoga klana, dobio putovnicu u policiji u Petrinjskoj, istražiteljima USKOK-a nedavno je u sklopu prve opsežnije istrage oko dilanja putovnica svjetskim kriminalcima ispričala i referentica na šalteru koja je 2006. godine zaprimila njegov zahtjev.

Sve su prevrnuli

Kazala je da je u MUP-u nastao pravi stampedo kada je otkriveno 2010. godine da Kalinić ima lažnu putovnicu uz koju je, kako se poslije utvrdilo, prije u PUZ-u izvadio i osobnu iskaznicu, ali i da je bilo jasno da je netko manipulirao njegovim zahtjevom nakon što je poslan u proceduru.

– Sve smo tada prevrnuli pa smo izvadili i zahtjev za izdavanje putne isprave na ime Drago Cesar kao i popratnu dokumentaciju i to prije svega dopis trgovačkog društva “Fine” kojim se traži žurno izdavanje putovnice. Utvrdili smo da se zahtjev temeljio na osobnoj iskaznici izdanoj u PUZ-u 25. kolovoza 2006. godine, kao i da je riječ o tome da je osoba podnosila prvi zahtjev za putovnicu – rekla je istražiteljima žena koja je o slučaju Kalinićeve putovnice prije dvije godine razgovarala s policijom i svjedočila u istrazi na zagrebačkom Županijskom sudu. Dodala je da je tada utvrđeno da je ona primila Kalinićev zahtjev, što je i potvrdila potpisom, a da mu je putovnicu isti dan, jer je bila riječ o žurnom postupku, uručio njezin kolega.

– Zahtjev za žurno izdavanje odobrila je šefica smjene, a podatke o podnositelju zahtjeva popunio je osobno podnositelj. Utvrdili smo da je putovnicu osobno preuzeo Kalinić – rekla je žena tijekom svjedočenja u USKOK-u. Dok je naknadno pregledavala Kalinićev zahtjev 2010. godine, dodala je, primijetila je neobičan detalj u ovom spisu.

Nisu imali fotografiju

– Sjećam se da sam pregledavši ovaj žurni zahtjev za izdavanje putovnice utvrdila da se u gornjem desnom kutu nalazi broj zahtjeva koji nisam upisala, možda sam zaboravila pa ga je upisao netko drugi ili možda zahtjev nisam ni imala pri njegovu zaprimanju nego ga je netko poslije umetnuo – svjedočila je referentica.

Rekla je također da tada nisu mogli doći do skeniranog zahtjeva za izdavanje sporne putovnice koji se nakon uobičajene procedure u policiji šalje AKD-u za izradu dokumenta. On je već bio uništen jer se ovi obrasci uništavaju godinu dana nakon izdavanja putovnice. Da su imali taj obrazac, dodala je, bilo bi moguće utvrditi nalazi li se na njemu ista fotografija osobe kao i na onom koji je bio zaprimljen. Inače, u MUP-u, kazala je svjedokinja, 2006. godine nije se moglo pri provjeri osobe u informativnom sustavu vidjeti i njezinu fotografiju, pa ne čudi da se po svoju lažnu putovnicu mogao u Petrinjsku bez problema ušetati i Radovan Karadžić.

Komentara 28

Avatar Vrijeme
Vrijeme
09:12 23.06.2012.

23.06.2012. u 09:07h doktorica je napisao/la: .......Pa tko je zaposlio te ljude u policiji koji rade protiv vlastitog naroda?! ---------------------------------------------------------------- Franjo Tudjman.

DO
doktorica
09:07 23.06.2012.

davali su srbijanskim zločincima domovnice i putovnice,a rođenim Hrvatima čiji su djedovi preko 200 godina u Hrvatskoj uz duga čekanja u redovima i dokazivanjima krsnim listovima na jedvice jade.Pa tko je zaposlio te ljude u policiji koji rade protiv vlastitog naroda?!

LE
leo1807
19:48 23.06.2012.

tu nitko nije kriv negoli ČISTAČICA koja radi krivu smjenu Uvrstitte to u javno priopćenje ak ga bude

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije