Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
J. Kosor zauzela se za više žena u politici i poručila im da se ne obeshrabruju

Zvali su je zapisničarka i Suzana, a ona bi željela biti "željezna lady"

kosor
Slavko Midžor/PIXSELL
29.01.2010.
u 16:05

Premijerka se okitila brošem u obliku metle, a zauzima se za veći broj žena u politici pa bi se muški kolege mogli zabrinuti.

Biti Hrvatica i uspjeti u politici odnosno zasjesti na čelne pozicije, nije lako! Koliko je znoja, truda, rada, ali i sretnih okolnosti potrebno, najbolje zna premijerka Jadranka Kosor koja je danas u Zagrebu otvorila konferenciju "Za žene u politici".

Ne bojte se!

Svim ženama koje se žele okušati u politici poručila je da se same moraju izboriti za svoje mjesto, da se ne boje i da bi kao žene trebale više podupirati žene.

– Ne dajte se obeshrabriti ni ako vas budu nazivali kuharicom, čuvaricom ognjišta, zapisničarkom, pa i Suzanom. Nasmijte se i krenite dalje – poručila je ženama Kosor, prisjetivši se svojih "nadimaka" kojima su je častili bivši premijer, za kojeg je bila zapisničarka, te predsjednik Mesić, za kojeg je postala Suzana. No, osim na svoje nadimke, premijerka je podsjetila političke čelnike i na to da vode računa o tome koga stavljaju na svoje izborne liste.

– Parlamentarni su izbori 2011. godine. Stranke bi već sada trebale razmišljati o listama i kako dostići kvotu od 50 posto žena na njima. Ali nije dovoljno samo staviti nekoliko žena na listu. Treba ih staviti na čelne pozicije i s njima voditi bitku za Sabor – rekla je te dodala da će kao predsjednica HDZ-a i sama primijeniti taj savjet. Muškarcima u HDZ-u tako neće biti lako jer šefica im se već nekoliko dana kiti prigodnim brošem u obliku metle, a sada i javno daje do znanja da oko sebe želi više žena.

U poslu treba radosti

– Poznato je da volim broševe. Ovo je jedan krasan koji su dali izraditi prijatelji koji me jako vole. Svaki broš ima simboliku, pa tako i ovaj. U svaki posao, pa i moj, treba unijeti malo radosti - komentirala ukras J. Kosor.

Time bi i sama poslušala svoj savjet jer do sada ni jednoj nije dala čelnu poziciju. Ionako joj je, dala je naslutiti, uzor "željezna lady" Margaret Thatcher koja je na čelu V. Britanije bila tri mandata.

– Prije 60 godina ni jednu europsku državu nije vodila žena. Danas su one na čelu osam zemalja – istaknula je.

Komentara 76

OB
-obrisani-
19:21 29.01.2010.

netko mi ukrade 1000 kuna,meni sirotinji,i onda u saboru izjavi kako ona nikom ništa nije uzela.Koliko je nas pokradenih?Lopov je lopov

DU
Deleted user
17:22 29.01.2010.

čim se ta žena hvali...krađom stana, povečanjem broja branitelja, povečanjem pdv-a, uvođenjem harača, povečanjem državne administracije, nesposobnost da smjeni nesposobne i korumpirane ministre......??????

OB
-obrisani-
20:47 29.01.2010.

EVO PROČITAJTE OVOG SLOVENCA ŠTAJERCA TU DOLE MALO NIŽE I SVE ĆE VAM BITI JASNO !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije