Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Intervju

Župnik Tomušić: Nisam pedofil! Ucjenjuju me i traže 3000 eura

vlč. tomušić
Davor Javorović/Pixsell
30.04.2011.
u 10:00

Uzeli su snimke moje sobe i namontirali na njih nekog čovjeka u kožnoj uniformi. Nadbiskup Srakić je, baš kao i ja, šokiran svime, jer me dugo poznaje. Kaže da sve to nije usmjereno toliko protiv mene, koliko protiv Crkve...

Kada je u Jutarnjem listu pročitao tekst o svećeniku pedofilu vlč. Marku Tomušiću, župniku u slavonskom Berku, ni na kraj pameti nije bilo da je riječ o njemu. Kada je shvatio da bi upravo on trebao biti na zamućenim fotografijama, potpuno se šokirao, baš kao i velik dio crkvene javnosti, koji je u svemu vidio još jedan napad na Crkvu.

 Vlč. Tomušić odbija svaku vezu s objavljenim snimkama i tvrdi da nema pojma što je telefoniranje preko Skypea. Nakon razgovora sa svojim nadbiskupom mons. Marinom Srakićem, odlučio je iznijeti svoju obranu.

– Kad sam vidio taj tekst na internetu, nisam razumio o kome i čemu je riječ, no čitajući dalje, shvatio sam da je riječ o meni jer se spominje slučaj koji mi se dogodio 5. siječnja 2000. godine. Šokiralo me i iznenadilo o čemu je riječ jer sam prepoznao sebe i mogu reći samo da je to neka velika konstrukcija, montaža, namještaljka zato što u stvarnosti tu nisam vidio sebe – rekao nam je vlč. Tomušić, još uvijek vidno uzbuđen.

Tko je na tim fotografijama koje su objavljene?
Ja sigurno nisam. Lice je zamagljeno i nekome tko me pozna može se činiti da sam to ja. Drugo, tamo je čovjek od 150 kilograma.

Slike na zidu iza osobe na fotografiji su iz vaše sobe?
Moj prostor tako izgleda. To je moj dnevni boravak u kojem sam se više puta fotografirao s obitelji, pa se to lako moglo iskoristiti. No sve drugo mi nikako nije jasno.
Ne koristim Skype, a nisam čak ni na Facebooku. U računalo se razumijem onoliko koliko mi treba, ali nisam nikakav maher da bih mogao nešto posebno raditi na tom računalu.

CIjeli intervju pročitajte u subotnjem tiskanom izdanju Večernjeg lista

Komentara 75

JP
josip-plemeniti-broz
17:46 30.04.2011.

30.04.2011. u 13:19h Chicago USA je napisao/la: Treba te kastrirati,....pedofilcino perverzna. ____________________ tatu ti je trebalo kastrirati da ne pravi majmune

LJ
love joe
12:22 30.04.2011.

pogledajte sliku u drugom planu iz njega dječak pokriven plahtom opet su mu namontirali sliku iz dnevnog boravka sram ih bilo on nema ništa sa tim ucenjuju ga traže pare sram ih i stid bilo

OB
-obrisani-
12:18 30.04.2011.

U računalo se razumije tek toliko koliko mu je potrebno da nađe stranice sa dječjom pornografijom. Jadan, sigurno je sve izbrisao sa računala, ali ne zna da se sve to lako vrati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije