Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
31.03.2016. u 08:15

Mjesni župnik izjavio je da “taj oštećeni kamen i nije izgledao kao sunčani sat”, a riječ je o 2000 godina starom kamenom sunačnom satu iz rimskog doba

Milan Pavlek, svećenik iz Duge Rese, izjavio je da nema nikakve veze s oštećenjem 2000 godina starog kamenog sunčanog sata iz rimskog doba u dvorištu mjesne crkve svetog Petra Apostola. “Nisam to napravio ja i nemam ništa s tim”, odlučan je mjesni župnik u izjavi za Jutarnji, dodajući da “taj oštećeni kamen i nije izgledao kao sunčani sat”.

„Ima tamo još nekog starog kamenja, a to njima smeta“, nastavlja Pavlek na istu temu u izjavi za 24 sata, očito odlučan da klesani sat ukloni iz dvorišta crkve kako još netko ne bi poželio iskoristiti ga za postolje. Tko je na antički sat postavio trometarsko drveno raspelo i bušenjem oštetio drevni artefakt ostat će zasad službeno nejasno baš kao i to tko je fotografiju te neobične instalacije s prigodnim uskličnikom postavio na stranicu dugoreške župe na Facebooku.

Svećenik koji “nema ništa s tim” za devastaciju krivi župljane koji su to i tražili i napravili, na užas konzervatora. Pavlek bi trebao ukoriti neodgovorne da mu ne švrljaju po Facebooku i dvorištu crkve te da u nekom novom trenutku nadahnuća ne “ukrase” i susjedni sarkofag star 2000 godina koji im “tamo smeta”.

Komentara 2

Avatar emilsalis
emilsalis
08:36 31.03.2016.

sta zna svinja sta je dinja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije