Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svećenik rock-star:

Župnik iz Vinkovaca snimio album s reperom Shortyjem

'23.04.2013., Vinkovci - Zupnik zupe Sv. Nikole Biskupa Stjepan Podboj snimio je album s 18 pjesama, Na albumu \'Pjesmom vam ljubav vracam\' velecasni Podboj je izvrsni producent, a naslovnicu je napr
'Goran Ferbezar/PIXSELL'
24.04.2013.
u 18:00

Duhovne pjesme: S VIS-om Putnici svirao sam duhovne šansone u brojnim župama

Župnik u župi sv. Nikole biskupa u Vinkovcima, Stjepan Podboj snimio je album na kojemu je 18 glazbenih uradaka; 12 pjesama, pet refleksija autora vlč. Podboja i uvodni džingl. Na snimanju su mu kao vokali pomogli, između ostalih, Dalibor Bartulović - Shorty, Šima Jovanovac, muška pjevačka grupa Lipe, bubnjeve u nekim pjesmama svira Josip Kamenski - Kameni iz Opće opasnosti, na basu je Krešimir Kaštelan iz Crvene jabuke, a Dubravko Mataković osmislio je naslovnicu na kojoj je svećenik prikazan kao rock-zvijezda. 

– Naslov albuma je \"Pjesmom vam ljubav vraćam\" jer mnogi su me ljudi zadužili svojom dobrotom i album je maleni dio zahvale za primljenu ljubav. Pjesme su nastale prije više godina, neke uz nesebičnu pomoć dragih ljudi. Glazbom i tekstom želim sa svim ljudima podijeliti radost, tugu, životnu patnju i nadu – kaže velečasni Stjepan Podboj.

Improvizirano glazbalo

Dodaje kako je oduvijek volio glazbu i kao dječak pratio je, kako kaže, ne trepćući očima, kako tamburaši sviraju, a kada bi nekomu od njih pukla žica, sav sretan bi je pokupio i načinio improvizirano glazbalo.

Izvršni producent

– U sjemeništu u Zagrebu, na Šalati, u prvom razredu klasične gimnazije osnovali smo tamburaški sastav, a prvu gitaru, najviše sam volio taj instrument, kupio sam novcem koji sam zaradio radeći ljeti, za praznike, na njivi. Osnovali smo i VIS Putnici i u mnogim župama za mise svirali duhovne šansone, a poslije bismo imali koncert duhovnih pjesama. Rado se sjećam vinkovačkih kapelanskih dana kada sam s mladima svirao u grupi Maranatha (Dođi, gospodine Isuse) – kaže žunik Podboj koji je na svom albumu, snimljenom u studiju MAK u Gradištu, preuzeo i posao izvršnog producenta.

– Želja mi je bila pjesmom i riječima ostaviti trag. Koliko mi je to uspjelo, ostavljam prosudbi uha i srca slušatelja – zaključuje velečasni Podboj.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije