Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koprivnica

Županu bi bilo bolje da se odrekne poroka, a mene pusti na miru

\'17.02.2011., Koprivnica - Odlagaliste otpada Piskornica.  Photo: Marijan Susenj/PIXSELL\'
\'Marijan Sušenj/PIXSELL\'
05.04.2011.
u 11:00

Ljubav između župana Korena i Cepića ne cvjeta već dulje vrijeme, a javnost postaje sve više neprijateljski raspoložena kada je riječ o gradnji RCGO-a

Nakon što je Skupština Piškornice d.o.o prije desetak dana odbila Nedi Cepiću dati razrješnicu na mjesto direktora javnog trgovačkog društva Piškornica d.o.o., koje provodi projekt gradnje Regionalnog centra za gospodarenje otpadom četiri županije sjeverozapadne Hrvatske u Koprivničkom Ivancu, tik do Koprivnice, Cepić od ovog mjeseca ipak nije više zaposlenik tvrtke.

Podsjetimo, prije desetak dana na sjednici zatvorenoj za javnost članovi Skupštine od Cepića su zatražili da podnese izvješće o statusu i stanju projektne dokumentacije zbog utvrđivanja eventualnih nepravilnosti u poslovanju. Direktor je na kraju, doznajemo, razrješnicu dobio bez podnošenja ikakvog izvješća.

Pukla ljubav

Koprivničko-križevački župan Darko Koren jučer je u lokalnom tjedniku otvorio paljbu po svome donedavnom suradniku. Kazao je da kao glavnog krivca za probleme u regionalnom odlagalištu vidi upravo Cepića te da se bivšeg direktora odlučio odreći u korizmi.

– U korizmi se čovjek odriče svojih poroka kao što je, na primjer, alkohol, a njima se nakon korizme lako vraća. Županu bi bilo bolje da se odrekne nekog od poroka, a mene da pusti na miru jer bi mu se i ja mogao vratiti – poručio je Cepić, koji ni jučer nije htio otkriti zašto je zapravo napustio Piškornicu.

Očito je da ljubav između župana i Cepića ne cvjeta već dulje vrijeme, a javnost postaje sve više neprijateljski raspoložena kada je riječ o gradnji RCGO-a.

Neslužbeno doznajemo kako je i sam Cepić počeo sumnjati u kontroverzan projekt regionalnog centra, zbog čega je namjeravao zatražiti i reviziju tehnologije projekta, no Koren mu to, navodno, nije dopustio, kao ni plaćanje revizije poslovanja, čija bi cijena bila 40-tak tisuća kuna, s obrazloženjem da se Cepić na taj način pokušava opravdati zbog optužbi da je neopravdano trošio novac tvrtke.

"Stručnjaci"

– Projekt sam doveo do faze apliciranja za sredstva iz fondova Europske unije i o mome radu najbolje govore dokumenti koji se mogu pregledati na službenim internetskim stranicama Piškornice. Pripremljena je podloga za dobivanje 350 milijuna kuna bespovratnih poticaja, a "stručnjaci" iz Piškornice d.o.o. sada trebaju dovršiti posao - kazao je Cepić.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar tkozna
tkozna
11:18 05.04.2011.

Kako je Župan dao na uvid dokumente za njegovo prekomjerno trošenje tako je i ovaj podnio izvješće o stanju projekta smetljarnice RH. I što sad, NIŠTA, hebo lud zbunjenog?!!!!! Što sada japa ne skoči kakti mudri podravec i kaže hebo sam vas obadva. Niti on nikome računa ne podnosi!?????

SU
suncobran
20:57 05.04.2011.

šta je sada Cepiću nakod toliko blesavog ubjeđivanja kako je to dobro i profitabilno izgleda da dolazi na vidjelo zakljućak nepismenih seljaka a ne vas kao struke koji ste eko-udrugu ubjeđivali suprotno a sad kad ste se razišli priznaj istinu gdje i u ćijim đepovima je završio novac koji je podmićivanjem trebao postati smetište \"Gunjak\"a za japu ne prićajte on je najveći kovać toga plijena a odlaskom u sabor namjestio Korena za župana ali zanimljivo svi su bili za Hrg,Friščić,Cepić,Oguman i cijela elita HSS-a zajedno sa ministricom Dropulić ali o njoj se šuti ko tu koga sad se više nezna ali jednog dana jako će zasmrdet a vama Ivanćani neka je sa srećom zahvaljujući Jožeku koji vas u Ivancu vodi ko guske u magli

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije