Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
osude gradonačelnika

Županović: HDZ-ovi zastupnici pokazali da rade protiv Šibenčana

'13.01.2010., Sibenik - U prostorijama Grada Sibenika odrzan gradonacelnicki kolegiji na kojem su javnosti predstavljene neke stavke iz proracuna za 2010 godinu. Gradonacelnik Sibenika Ante Zupanovic
'Hrvoje Jelavic/PIXSELL'
24.11.2010.
u 14:29

U Saboru je izglasan zakon kojim se ukidaju Trgovački sud u Šibeniku i općinski sudovi u Tisnome i Drnišu

ŠIBENIK - Posebno osuđujem činjenicu što su saborski zastupnici HDZ-a iz naše izborne jedinice glasali za takvo rješenje. Time su pokazali građanima Šibenika kako rade protiv njihovih interesa i nadam se da zbog takvog odnosa prema svome gradu neće dobiti njihovo povjerenje na sljedećim izborima - kazao je šibenski gradonačelnik dr. Ante Županović nakon što je na aktualnoj sjednici Sabora izglasan zakon po kojemu se ukida Trgovački sud u Šibeniku.

Šibenski čelnik podsjeća kako je potkraj srpnja uputio prosvjedno pismo predsjednici Vlade u vezi s najavom gašenja Trgovačkog suda u Šibeniku. No očito da to pismo nije imalo nikakvog učinka, pa će poslove Trgovačkog suda obavljati istoimena ustanova u Zadru. Slična je sudbina usvajanjem novog zakona, za koji je glasovalo 76 zastupnika (članova vladajuće koalicije), dok ih je 37 bilo protiv, a četvero suzdržano, zadesila i općinske sudove u Tisnome i Drnišu.

- Žalosno je da su stranački interesi, bez obzira na to o kojoj se političkoj opciji radi, ispred interesa svoga grada i svojih sugrađana. Nažalost, na ovakav tretman središnje vlasti smo navikli i nije tajna da je to postao model kako se ona odnosi prema jedinicama lokalne samouprave u kojima HDZ nije na vlasti - tvrdi Županović.

Gradonačelnik je upozoravao na svakodnevno gašenje državnih službi i javnih ustanova popud podružnice Fine i sjedišta Hrvatske pošte.

Iz županijskog HNS-a su istakli kako je još gore što su u Saboru opravdanost zakona kojima se gase sudovi nastojali opravdati saborski zastupnici s ovih prostora Nedjeljka Klarić (HDZ) i Ante Kulušić (HDZ).

Protiv ove odluke nisu bili ni zastupnici Perica Bukić (HDZ) i Ratko Gajica (SDSS), a tome se, bezuspješno, od šibensko-kninskih zastupnika usprotivila jedino Brankica Crljenko (SDP).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije