Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Županja: Pijani maturanti u školi izudarali profesora

U županjsku gimnaziju u popodnevnim satima upala su dva vidno alkoholizirana maturanta, 17- godišnjak i 18-godišnjak koji su, vičući po hodnicima škole, htjeli ući u razrede gdje se održavala nastava.
19. svibnja 2012. u 11:24 16 komentara 49 prikaza
\'07.12.2011., Karlovac - Sumarska i drvodjeljska skola u kojoj se dogodio pokusaj silovanja nad jednim ucenikom. Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL\'
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL

Kako nas je u subotu ujutro izvjestio glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Luka Barunčić, sinoć su za vrijeme Norijade zabilježena dva slučaja narušavanja javnog reda i mira i to po jedan u Županji i u Vinkovcima.

U županjsku gimnaziju u popodnevnim satima upala su dva vidno alkoholizirana maturanta, 17- godišnjak i 18-godišnjak koji su, vičući po hodnicima škole, htjeli ući u razrede gdje se održavala nastava. Kako su ometali nastavu, jedan od profesora ih je opomenuo i zamolio neka izađu iz škole. No, 18-godišnjak je zamahnuo bocom na profesora, ali se ovaj izmaknuo pa je maturant zamahnuo u prazno. Valjda ljutit zbog toga, udario je šakom nekoliko puta profesora u glavu pa je pozvana policija. Obojica su privedena i protiv obojice slijedi prijava zbog narušavanja javnog reda i mira, a 18-godišnjak će odgovarati i zbog napada na profesora. Tijekom večeri 17-godišnjak je pušten jer je po njega došla majka, a 18-godišnjak je zadržan u policijskoj postaji do otriježnjenja.

U Vinkovcima, na Trgu bana Šokčevića jedan maturan pod utjecajem alkohola udario je drugog maturanta, ali on nije zatražio liječničku pomoć niti je prijavio napad pa nije poznat njegov identitet ni težina ozljeda.

Branimir Roglić
TEDESCHI: NE VIDIM NIKAKAV RASKOL
Kulminacija sukoba među vodećim industrijalcima: HUP napustili Roglić, Vlahović i Fortenova
HUB
Napravite prvi korak
Financijske poteškoće moguće je riješiti
  • james49:

    Licemjerni zakon kojim je mlađima od 18 godina zagarantirana sigurnost, dovodi do besramnog omalovažavanja učitelja i nastavnika. Taj je zakon donesen samo da bi se skinula odgovornost sa institucija. Kada naša djeca odu u školu, odgovornost za njih preuzimaju učitelji ... prikaži još! i nastavnici, pa stoga istima treba zagarantirati i prava primjene odgojnih mjera, kako bi zaštitili druge učenike i sebe. BATINA JE IZAŠLA IZ RAJA! Demokracija nije za svakog!

  • dužnosnik:

    Jadna dječica u stresu pred državnu maturu, navikli da sve dobiju besplatno i bez truda, a sad bi trebalo pokazati neko znanje, a oni nemaju taj običaj...

  • fing:

    \"...ali on nije zatražio liječničku pomoć niti je prijavio napad pa nije poznat njegov identitet ni težina ozljeda.\" ovo treba na naslovnicu :)