Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
potrošač protiv HT-a

Županijski sud mora platiti 5000 kuna za predugo suđenje

zgrada hrvatskog telekoma,hrvatski telekom,savska
Žarko Bašić/Poslovni dnevnik/PIXSELL
24.05.2012.
u 17:24

Udruga Potrošač dobit će 5 tisuća kuna naknade štete za predugo suđenje, odlučio je Vrhovni sud na zahtjev Udruge

Čak pet godina jedva je bilo dovoljno Županijskom sudu u Zagrebu da odluči u sporu između sedmorice potrošača i Hrvatskog telekoma! U toj parnici Općinski sud u Zagrebu donio je presudu u korist potrošača još 2007. godine. Na tu odluku Telekom se žalio, a odluka je tek ovih dana, na proljeće 2012. godine, donesena u sudskom vijeću na čelu sa sutkinjom Dubravkom Burcar.

No, odluka još mora proći provjeru sudske evidencije i tek onda će biti poslana strankama. U međuvremenu, pitanje spora između potrošača i moćne kompanije moralo se malo – ubrzavati.

Naime, Udruga Potrošač, koja zastupa potrošače na sudu, žalila se Vrhovnom sudu zbog povrede prava na suđenje u razumnom roku. Vrhovni sud dao je udruzi za pravo, ocjenjujući da spor zaista predugo traje. Zbog toga će Županijski sud isplatiti 5 tisuća kuna naknade za predugo suđenje Udruzi Potrošač.

Komentara 7

OB
-obrisani-
18:19 24.05.2012.

Buby, samo da Slavko progura zakon koji će natjerati suce da imovinom odgovaraju za predugo suđenje...

CH
chemica
19:05 24.05.2012.

Ma bit će dovoljno da nas vrati u ono \"mračno\" doba kada su suci morali prolaziti reizbor. Danas im je funkcija doživotna pa je samim tim i situacija u sudstvu gora nego ikada prije. Dno dna pravosuđa u Hrvata. Čak i ZET-ovac, ako pogriješi, ostane bez 10-20 % od plaće. Šeksislavov sudija čak ni to. On je \"nezavisan\", kao i cijela ova nakazna država. Neovisno-nezavisna od zdrave pameti.

BU
BubyZG
18:09 24.05.2012.

Past će na prosjački štap - \'ajmo skupljat\' milodare !! --------------------------------------------------------------------------------------------- Ali, pravo je pitanje TKO ĆE platiti tih 5.000 kuna ? Sud ? Neeeeeee, nego svi mi porezni obveznici. Zar mislite da će to oduzet od plaće nekome naa Županijskom sudu ??? Ha, ha, ha, ha.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije