Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sanacija bolnice

Županija tuži Ostojića i sanacijsku upraviteljicu Živko zbog nesavjesnog poslovanja

tolušić
Foto: Marija Lovrenc/VLM
03.02.2014.
u 13:30

Županijski HDZ probleme zdravstva i sanacije Opće bolnice rješavat će na sudu

Nažalost, ovaj tjedan morat ćemo podnijeti kaznenu prijavu protiv ministra zdravlja Rajka Ostojića, sanacijske upraviteljice dr. Marijane Živko i sanacijskog vijeća virovitičke Opće bolnice zbog nesavjesnog poslovanja. Razlog prijavi je novi dug bolnice. U godinu dana, otkako je u sanaciji, bolnica umjesto da riješi stari dug od 20 milijuna kuna, gomila nove dugove i u ovom trenu ukupan dug bolnice iznosi oko 40 milijuna kuna. Na taj način, bolnica će u naredne dvije godine nagomilati dug od 80 milijuna kuna a to apsolutno ne smijemo dopustiti – najavio je na konferenciji za novinare u ponedjeljak virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić (HDZ).

Središnja tema HDZ-ove konferencije za novinare bila je upravo zdravstvo, odnosno sanacija Opće bolnice u Virovitici, kojom, ističu, nisu zadovoljni. Za ovu godinu ne planira se opremiti niti jedna od novih operacijskih dvorana, nije planiran niti jedan novi uređaj, HDZ upozorava, nije ispoštovan rok za donošenje kvalitetnog plana sanacije, a novi dugovi stalno rastu, na uštrb kvalitete usluga pacijentima.

– Ili je nesposoban ministar zdravlja ili je nesposobna sanacijska ravnateljica. Ja kao župan i Županija kao osnivač bolnice očekujemo da jedno od njih dvoje podnese ostavku – kazao je Tolušić.

Županijska će skupština, najavljuje HDZ, imati i izvanrednu sjednicu s temom stanja u Općoj bolnici, što im je slijedeći politički korak u rješavanju ovog problema. Najavili su i da je postignut dogovor sa općinama i gradovima koji će sa županijom sufinancirati dežurstva hitnih službi koje je ministarstvo ukinulo početkom siječnja pa će uz pomoć 30 lipa po stanovniku iz svakog grada i općine Pitomača i Orahovica opet imati hitnu pomoć 24 sata dnevno.

>>SDP oštro po HDZ-u: Bolje da je Tolušić školama poslao wc papir

>>Prpić: Zbog Tolušićeve bahatosti građani plaćaju 200.000 kuna više

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije