Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odluka suda

Županija ne smije prepisati udjele u Cestama, no već su prebačeni

'ceste_pxl_sis_260911'
''
28.10.2011.
u 19:30

U Županiji smatraju kako je Trgovački sud odluku trebao donijeti prema kupcu dionica I.G.M. Turopolju, a ne prema njima

Berislav Belec, sudac Trgovačkog suda u Sisku donio je u utorak privremenu mjeru zabrane Sisačko - moslavačkoj županiji raspolaganja županijskim udjelom u Cestama Sisak, za koje je županiji od tvrtke I.G.M. Turopolje već uplaćeno 20,037 milijuna kuna. No, bez obzira na tu sudsku odluku Sisačko -moslavačka županija svoje je udjele prepisala na tvrtku I.G.M Turopolje, i prema njima sada je to problem novih vlasnika. Naime, kažu nam u županiji, novi vlasnik je podnio zahtjev za upisom udjela čim je platio 14. listopada, i ova je odluka suda trebala ići na njihovu adresu, no nepoznato je da li je upis udjela obavljen nakon 25. listopada, kada je sud već izdao Privremenu mjeru zabrane otuđivanja i opterećenja udjela.

Sud je Odluku donio 25. listopada na zahtjev tvrtke Elektrocentar Petek, kojoj je bilo priznato pravo prvokupa županijskog udjela po cijeni koju je nudio I.G.M. Turopolje, što na kraju nije realizirano.

Županica je odbijanje da potpiše ugovor s vlasnikom Elektrocentra Petek obrazložila tvrdnjom kako je njegova tvrtka novac od banke za kupnju udjela trebala dobiti tek na temelju vlasništva samog udjela. Trgovački sud, na temelju dokumentacije, utvrdio je kako je Elektrocentar Petek bio rezervirao kreditna sredstva u iznosu od 2,5 milijuna Eura isključivo radi kupnje udjela, a kako tvrtki, uslijed nerealizacije, prijeti direktna šteta zbog naknade banki, sud je ocijenio da su se stekli uvjeti za izricanje Privremene mjere zabrane otuđenja i opterećenja 8325 poslovnih udjela koje Sisačko-moslavačka županija drži u društvu Ceste Sisak.

No, kako tvrde u Županiji ti su udjeli već u vlasništvu tvrtke I.G.M. Turopolje koja je i upisana u Knjigu poslovnih udjela koju vodi Uprava trgovačkog društva Ceste Sisak d.o.o.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije