Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RONKO OPOVRGAO

Županija i Vlada opstruiraju grad Požegu na svakom koraku

Zdravko Ronko (1)
Foto: Dusko Mirkovic/PIXSELL
1/3
27.10.2011.
u 14:07

Grad osporava pravo županije na davanje hipoteke na zgrade zbog kredita u Hypo banci.

Ilustrirajući na konkretnim primjerima gradskih projekata zastoje u njihovoj realizaciji, gradonačelnik Požege Zdravko Ronko opovrgnuo je tvrdnje čelnika Požeško-slavonske županije o nesuradnji s gradom.

– Županija i Vlada opstruiraju grad Požegu na svakom koraku, no nadam se da će za to odgovarati kao i za niz nezakonitosti u svom radu – ističe Ronko dodajući da je grad 2007. krenuo u izmjenu urbanističkih planova i gradnju gospodarske zone te dogovorio s Poljoprivrednom školom zamjenu 74 hektara zemljišta, no dolaskom HDZ-a na vlast u županiji ta škola mijenja stav inzistirajući na promjeni zemljišnih parcela što je zaustavilo sve ove aktivnosti jer izmjene planova traju i više od dvije  godine.

– Za novu sportsku dvoranu još smo 2008. godine dobili sve dozvole, Ministarstvo prosvjete trebalo je raspisati natječaj što ne čini 2,5 godine, a zamjenik župana za gospodarstvo Željko Jakopović obmanuo je javnost izjavivši da se on raspisuje 18. listopada, no natječaja još nema – kaže u nastavku Ronko. Još je govorio o preuređenju zgrade za Glazbenu školu rekavši da su ušli u financiranje uz potporu pretpristupnih fondova, no po njemu županijska vlast pritiscima na ministarstvo odugovlači pa pomaka nema. Osvrnuo se i na program pomoći u kući starijim osobama koji je grad dogovorio, a ugovor s ministarstvom naprasno potpisala županija, te na davanje pomoći socijalno ugroženim osobama.

– Ja ih nisam napravio sirotinjom, već oni koji su podigli voćnjake, uzeli tvornice i potpore za zapošljavanje, a radnike otpustili, pa ja i sada mogu toj sirotinji pogledati u oči – naglašava Ronko te dodaje da grad na Općinskom sudu osporava nedavno donesenu odluku Skupštine Požeško-slavonske županije o davanju hipoteke na zgrade zbog duga Hypo banci.

– Županijskom proračunu ne pomažu ni izdašne financijske pomoći države pa je kontrolom HNB-a zatraženo dodatno jamstvo za kredite, no te zgrade na osnovu ranijeg sporazuma u slučaju ukidanja županije pripadaju gradu Požegi, pa ih ne mogu dati pod hipoteku bez suglasnosti grada – istaknuo je na kraju Zdravko Ronko.

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar mlijeko
mlijeko
16:22 27.10.2011.

A šta na kraju bi sa prodajom zgrade porezne uprave od strane Grada Požege državi ?

KA
kapt56
07:26 28.10.2011.

Ljudi, samo da znate, Ronko vam je lopina nad lopinama. Za gradonačelnika je došao kupovanjem glasova (400,00 kuna po obitelji).

OP
Obećanko požeški
13:28 28.10.2011.

Jadan naš POŠTENI GRADONAČELNIK, svi ga napadaju sa svih strana pa se mora braniti. Žalosno je da GRAD POŽEGA OVE GODINE NAMJERAVA STIPENDIRATI SAMO PET STUDENATA - a tolikim se novcem razbucuje za svakaojake udruge koje služe samo kao glasačka mašinerija. LJUDI, POŽEGA NAM PROPADA!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije