Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nesloga Koprivnička

Županija i Grad opet u svađi – sada zbog Turističkoga vijeća

Renato Labazan
Marijan Sušenj/PIXSELL
14.12.2010.
u 14:17

- U Koprivnici ima najviše događanja, Renesansni festival je proglašen najboljim, ali nas se i dalje potiskuje – kaže Labazan

Na sjednici Skupštine županijske Turističke zajednice predstavnici koprivničke strane napustili su sjednicu jer nisu dobili četiri vijećnika u Turističkom vijeću.

Godinama gaženi

– Župan Darko Koren, koji je predsjednik Skupštine, rekao je da stalno tražimo povlastice, a mi nismo povlašteni, nego već godinama gaženi – rekao je Renato Labazan, direktor Turističke zajednice Grada Koprivnice. Kaže da su u vijeću, od ukupno osam vijećnika, tražili četiri, jer po novom zakonu, kako imaju udio u TZ županije 53 posto u temeljnom kapitalu, što iznosi oko 100 tisuća kuna godišnje, imaju pravo i na toliko vijećnika.

– U Koprivnici ima najviše događanja, Renesansni festival je proglašen najboljim festivalom te vrste, ali nas se i dalje potiskuje i jednostavno to ne možemo više trpjeti – kaže on.

U vijeće su predložena po dva člana iz Koprivnice, Đurđevca i Križevaca, predstavnik Obrtničke i Gospodarske komore i dva člana u ime općina TZ Molve i TZ Kalnik.

– Tu se krši zakon jer u Kalniku i Molvama nema osnovanog turističkog ureda – žali se Labazan.

Župan, pak, na njegove tvrdnje odgovara da neargumentirano zbori.

– To su gluposti. Sve je po zakonu jer su te općine od ministarstva dobile potvrdu o registraciji Turističke zajednice – kaže Koren. Dodaje da je on i pristao na njihov prijedlog, s time se ne bi složili ostali članovi Skupštine.

Žalosno je

– Žalosno je što je Koprivnica posvađana sa svima, a sada i s turističkom Skupštinom. Udio u TZ županije nema nikakve veze, nego se to gleda po prostoru, a i Županija financira zajednicu sa 80 posto sredstava – rekao je župan.

Labazan, pak, tvrdi da krše zakon tako što su predložili Zdravka Mihevca, direktora TZ županije, za člana Sabora Hrvatske turističke zajednice - jer direktori to ne mogu biti. Župan kaže da o tome čekaju očitovanje Ministarstva turizma.

Komentara 2

Avatar stravaxx
stravaxx
09:30 15.12.2010.

hebeš te koprivničance i tu koprivnicu. pa tam samo kukaju i plaču i da ih nitko ne cijeni i ne voli i stalno prebacuju krivicu na nekog petog a sami su očito brdo jada.... fuj

VI
vidovit
16:34 14.12.2010.

Nama bi trebao jedan\"KERUM\" da se napravi dobra koalicija .Nažalost nema ljeka protiv Podravske jali.Političari se prepucavaju a stranci nam polako kupuju sve kaj se može kupiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije