Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAŽE I POMOĆ VLADE

Županija daje 50 tisuća kuna za pomoć Kosinju

kosinj (1)
Foto: Dino Stanin/Pixsell
1/3
06.12.2010.
u 13:28

Župan i četvorica dožupana za Kosinj će izdvojiti tri posto svoje sljedeće plaće

Ličko-senjski župan Milan Jurković odredio je danas 50 tisuća kuna pomoći Općini Perušić zbog poplava koje su drugi put ove godine odsjekle kosinjski kraj.

Osim jednokratne pomoći dogovoreno je da će sa sljedeće plaće župana i četvorice dožupana biti skinuto tri posto i dodijeljeno za pomoć Kosinju. Ostali zaposlenici županije simbolično će izdvojiti jedan posto plaće.

Župan Jurković istaknuo je kako je poslao pismo premijerki Jadranki Kosor u kojem je zatražio da Vlada sufinancira dio troškova pogona opskrbe, odnosno goriva za čamce koji su trenutačno jedina mogućnost kretanja stanovnika Kosinja do radnoga mjesta ili liječnika.

Pozvao je na strpljenje istaknuvši da su poplave u Kosinju neminovnost dok se ne izgradi hidrocentrala Kosinj II.

Na današnjem kolegiju u kabinetu župana dogovorena je i druga izmjena i dopuna proračuna za 2010. godinu, a određen je i prijedlog proračuna za sljedeću koji će naspram prethodne godine biti za oko 4 milijuna kuna manji, odnosno iznosit će nešto više od 71 milijun kuna.

– Nikada nismo prekoračili iznos ni jedne stavke proračuna, a ako i dođe do problema punjenja proračuna ići ćemo na smanjenje plaća. Ipak, vjerujem da do toga neće doći – istaknuo je Jurković.

Ključne riječi

Komentara 1

AK
akil
21:07 15.12.2010.

Upravo tako to rade Ličani.Pomoći jedan drugom,bez obzira tko župan,a tko pekar.Solidarnost je uvjek bila lijepa strana Ličana.Naravno i u politici svi na okupu....zna se!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije