Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stara škola

Županija će sanirati krov, a koncesionar urediti prvi kat zgrade

'                               '
Foto: ''
1/3
23.07.2010.
u 13:20

Obnova škole povezana je s gradnjom doma umirovljenika u Zaboku, a derutno krovište koje prijeti prolaznicima bit će sanirano do kraja kolovoza

Zgrada stare osnovne škole u uporabi je i nakon što su se iz nje odselile službe i ambulante Opće bolnice, no njezino krovište postalo je prijetnja za prolaznika. U zgradi, naime, još djeluju hitna pomoć, laboratorij i Društvo multiple skleroze. S krova na dvorišnu stranu već neko vrijeme padaju crepovi pa je na jednom dijelu parkirališta zabranjeno ostavljati vozila i tuda se kretati.

Konačno rješenje

Iako je sanacija prijeko potrebna, dugo nije bilo odgovora na pitanje tko će zgradu sanirati te kada će uređivanje početi. No da se nešto ipak pomaknulo s mrtve točke, doznali smo od župana Siniše Hajdaša Dončića, koji nam je rekao da budućnost zgrade stare škole ovisi o gradnji doma umirovljenika u Zaboku.

– Sadašnji korisnici tzv. stare škole jesu županijski Dom zdravlja s nekoliko specijalističkih ambulanti i Zavod za javno zdravstvo KZŽ-a s mikrobiološkim laboratorijem. Zgrada je još u vlasništvu Medicinskog centra, koji više ne postoji, no zapravo su pravni sljednici ustanove u vlasništvu Županije. Ono što Županija želi jest da ova zgrada nakon uređivanja postane dio Doma zdravlja, isto kao i Zavod za javno zdravstvo. No sve to povezano je uz realizaciju projekta javno-privatnoga partnerstva u gradnji doma umirovljenika na lokaciji stare bolnice – objasnio je župan Hajdaš Dončić.

Koncesionar uređuje kat

Privatni koncesionar treba urediti dio kata stare škole kamo će se preseliti privatne ambulante primarne zdravstvene zaštite, a Županija, pak, preuzima obvezu uređivanja krovišta. U srijedu je Županija poslala zahtjev da se objavi natječaj kojim se traži izvođač za popravak krovišta i zamjenu crijepa.

– To je nulta faza projekta, a u kasnijim fazama doći će na red ono što je u sklopu javno-privatnoga partnerstva. Pojedinosti ovise o budućem dogovoru s privatnim partnerom – dodaje župan. Poznato je da su se na prednatječaj javili Tehnobeton Varaždin i Strabag, s kojima su održani preliminarni razgovori. Krovište stare škole može biti uređeno do kraja kolovoza, a dalji tijek radova, i na Domu umirovljenika i na školi, ovisi, dakako, o državnim institucijama.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije