Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pavelić najavljuje prosvjed branitelja

Župan: „Zašto nisi prosvjedovao kada se gradska vlast izrugivala hrvatskom generalu?“

udruge požega
Foto: Dušan Mirković /Pixsell
1/3
30.01.2014.
u 17:17

–Iznenađen sam što Pavelić, kao umirovljeni brigadir želi staviti braniteljske udruge i koordinaciju u svrhu jedne političke opcije ili osobe koja vjerojatno još i danas upravlja s njime, a očito su i jedan i drugi zaboravili da su izbori završeni i da su oni izgubili vlast - kazao je Tomašević.

U prostoru bivše Glazbene škole smjestit će se većina udruga koje djeluju na prostoru grada Požege kao i sve one koje su do sada bile smještene u objektu Tekije Vukovarskoj ulici. O tome je gradonačelnik Vedran Neferović obavijestio sve udruge na sastanku koji je s njima održao u Gradskoj kući, a danas je o tome izvijestio javnost na konferenciji za novinare.

-Na naše zadovoljstvo svi koji su nazočili sastanku prihvatili su ovu realnost te će tijekom idućih dana preseliti u nove prostorije. No, ono što me je duboko razočaralo je dopis i zahtjev kojeg je potpisao umirovljeni brigadir Krešimir Pavelić, voditelj Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata, a koji je inače nazočio sastanku. U njemu se traži prostor  veličine dva parkirališna mjesta ispred gradske kuće zbog postavljanja šatora u kojem bi se okupili hrvatski branitelji radi održavanja mirnog prosvjeda kojim bi iskazali nezadovoljstvo odlukom oko premještaja udruga proisteklih iz Domovinskog rata – objasnio je Neferović koji je dodao da su tim zahtjevom ostali iznenađeni predstavnici braniteljskih udruga jer ih po tom pitanju nitko nije kontaktirao niti su što o tome znali.

-Smatram da do daljnjega osoba koja predstavlja Koordinaciju braniteljskih udruga i na ovakav način pokušava stvarati probleme u komunikaciji između gradonačelnika i Koordinacije, sa mnom više neće moći surađivati. Sve udruge proistekle iz Domovinskog rata, njihovi predsjednici i članovi imat će kao i do sada potporu i otvorena moja vrata kao gradonačelnika i vrata gradske kuće za sve probleme ili potrebe koje Grad može za njih rješavati. Uskoro ću imenovati Odbor kroz koji će se rješavati sva problematika braniteljskih udruga., za što ću imenovati i poseban odbor. Očito Pavelić ne može razdvojiti ulogu koju obnaša u Koordinaciji i sve ono što je bilo vezano za njegove osobne ambicije u politici – poručio je gradonačelnik Neferović.

Dopisom i zahtjevom koje je potpisao Pavelić iznenađen je i župan Alojz Tomašević, dragovoljac i general HV-a u mirovini. –Iznenađen sam što Pavelić, kao umirovljeni brigadir želi staviti braniteljske udruge i koordinaciju u svrhu jedne političke opcije ili osobe koja vjerojatno još i danas upravlja s njime, a očito su i jedan i drugi zaboravili da su izbori završeni i da su oni izgubili vlast. Dragi prijatelju Paveliću, nisi postavio pitanje, i nisi dizao šatore, i nisi prosvjede radio prošle godine kada je u vrijeme poklada iz ove gradske kuće rađen film u režiji ljudi koji su tada vodili Grad a u kojem se sprdalo s umirovljenim generalom i umirovljenim načelnikom Policijske uprave. O tom „perjanju" nitko se nije oglasio. Poslao sam dopis, a onda si rekao to je političko pitanje. Paveliću, zato se kani ćorava posla – poručio je župan Tomašević te dodao da nitko nema pravo branitelje koristiti za svoje privatne interese. Predstavnici udruga u pratnji gradonačelnika danas su obišli svoje nove prostorije u koje će se useliti idući tjedan.

 


 

Komentara 4

CR
croatia652
09:03 31.01.2014.

kreša pavelić je lažni invalid i prima mirovinu od 10 000 kuna, plus toga je zamračio 2 stana od morh-a, a o autima da se ne priča, žalosno je to sto je kreša 91 ratovao, a ronko kupovao stanove poo beogradu i sad se kreša (od prije nekoliko godina) dodvorava ronku i liže mu "pozadinu", kreša "junačina"

Avatar Matija Gubec
Matija Gubec
20:59 30.01.2014.

Župan, umirovlje general Skuncine skole

VI
vignjiste
12:20 31.01.2014.

Župane dali i dokle ce se lazni vojni invalidi isticadi davati sebi za prava??? Kaze stara poslovica" pametan ce se sklonit a budala uzivati" pa dokle veci je kricac Pametni jer daje Budalama za pravo ispravimo vec jednom tu staru i ...... .....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije