Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suradnja

Župan veleposlanicima: Kod nas nema nepotrebnog birokratiziranja

veleposlanici
Ivica Beti/VLM
16.11.2011.
u 13:24

Veleposlanik Slovačke Roman Supek na kraju posjeta rekao je da su svi oduševljeni viđenim te da shvaćaju zašto sjever Hrvatske slovi za najpoduzetniji dio Hrvatske

Predstavljamo dvije milijarde ljudi – rekao je jedan od desetero veleposlanika koji su posjetili Međimursku županiju. Poticaj za posjet  veleposlanika Rusije, Ukrajine, Njemačke, Južne Koreje, Kine, Rumunjske, Makedonije, Danske, Azerbajdžana i Slovačke dala je Koordinacija hrvatskih društava prijateljstva. U Međimurju su proveli cijeli dan, a jedna od tema razgovora bila je i mogućnost ulaganja.

Župan Ivan Perhoč rekao je da Međimurska županija ima izuzetno povoljan geografski položaj, ljude s razvijenim radnim navikama, a dozvole za koje su nadležne županijske i općinske službe izdaju se bez nepotrebnog birokratiziranja. – Sve to odlični su temelji za ulaganja i upravo na tome očekujemo podršku, ali i promicanje kod zainteresiranih investitora iz vaših zemalja – rekao im je Perhoč.

Njemački veleposlanik dr. Bernd Fischer posebno je istaknuo pozitivna iskustva tvrtke Haix d.o.o. koja radi u Maloj Subotici. Veleposlanik Slovačke Roman Supek na kraju posjeta rekao je da su svi oduševljeni viđenim te da shvaćaju zašto sjever Hrvatske slovi za najpoduzetniji dio Hrvatske. Svoja iskustva prenijet će, najavili su, tvrtkama iz svojih zemalja koje imaju interes investirati u Hrvatsku. Međimurje će sigurno biti na vrhu. Veleposlanici su posjetili Tehnološko-inovacijski centar u Čakovcu, Poslovnu zonu u Svetom Martinu na Muri, Toplice sv. Martin te vinsku cestu Međimurja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije