Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
završio naglavačke

Župan u simulatoru isprobao prevrtanje s pijanim naočalama

simulator,automobil,portal (1)
Foto: Vedran Balen/VLM
1/4
14.06.2013.
u 16:02

U sklopu obilježavanja 50. godišnjice službe pomoći na cesti, Hrvatski autoklub Marsonia i AK Nova Gradiška na brodskom su Korzu izložili svoju tehniku, a građani su mogli isprobati prevrtanje automobila u simulatoru.

Brodsko-posavski župan Danijel Marušić i dožupan Davor Vlaović doživjeli su danas jedinstveno iskustvo prevrtanja u automobilu-simulatoru s pijanim naočalama. U sklopu obilježavanja 50. godišnjice službe pomoći na cesti, Hrvatski autoklub Marsonia i AK Nova Gradiška na brodskom su Korzu izložili svoju tehniku, a građani su mogli isprobati prevrtanje automobila u simulatoru.

Župan i dožupan smjelo su stavili pijane naočale, koje sužavaju vidno polje na način kako vide osobe pod utjecajem alkohola, naglavačke se upustivši u neobičnu avanturu. – Nikome ne preporučujemo sjedanje za volan u pijanom stanju! Ovaj simulator zaista je odlična prilika da građani osjete kakav je osjećaj i kako to izgleda kada slete s ceste i počnu se prevrtati – jednoglasni su u ocjeni bili Marušić i Vlaović po izlasku iz simulatora.

U sklopu manifestacije gosti su imali priliku sudjelovati na stručnome skupu na temu sigurnosti u cestovnom prometu. Uz stručno vodstvo razgledali su vozila, pokretne radionice, simulator prevrtanja, upoznali se s radom AK Marsonia, članstvom u HAK-u te prometno-preventivnim akcijama koje provodi autoklub. U Danima otvorenih vrata do 20. lipnja zainteresirani vozači u autoklubu mogu besplatno provjeriti tehničku ispravnost svojih vozila. 

>>Kakav je osjećaj kad se nalazite u autu koji se prevrnuo?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije