Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otvoreno pismo

Župan ministru Ostojiću: Ministre, a da nas preseliš na Kubu?

Tomislav Tolušić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
10.04.2014.
u 10:36

– Diktatura je i tu i tamo, Tita vole isto kao i u Hrvatskoj, raj na zemlji. I najbolji zdravstveni sustav na svijetu. I očito malo bolji masterplan bolnica nego tvoj, napisao je u otvorenom pismu.

Virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić uputio je otvoreno pismo ministru zdravlja Rajku ostojiću.

Pismo prenosimo u cijelosti:

Ministre, a da nas preseliš na Kubu?

Postoji jedna država otok u Latinskoj Americi, jedna od rijetkih svjetskih država koja je još uvijek komunistička diktatura, zemlja poznata po kršenju ljudskih prava i sloboda, rumu, turizmu i još jednoj stvari. To je Kuba. A ona stvar po kojoj je Kuba možda i najpoznatija je jedan od najboljih zdravstvenih sustava na svijetu. Zemlja koja je puno siromašnija od Hrvatske, zemlja u kojoj puno stvari ne funkcionira, ali zemlja koja ipak vodi brigu o zdravlju svog stanovništva, zemlja koja s deseterostruko manjim proračunom za zdravstvo od Hrvatske, ima tisuću puta bolju zdravstvenu zaštitu za svoje građane. 

Pa nekako si razmišljam, dragi moj ministre Zdravlja, ti si jedan pravi pošteni SDP-ovac, Fidel Castro je vaš drug, osvjedočeni istinski komunista, heroj ulice, čovjek koji u prsima nosi crvenu zvijezdu umjesto srca. Vjerujem da ste možda i upoznali čovjeka. A ako niste, vjerujem da pravi partijski drugovi potpomažu jedan drugoga. 

I zbog svega toga molim te za jednu veliku uslugu. Ne, ne tražim da mi nekog zaposlite, zbog toga padaju glave kao što znaš. :) Ne treba mi ni ruka u županijskoj skupštini, hvala Bogu i drugu Titu, imam dovoljno vijećnika za većinu. A i nisam pri lovi da kupujem tako nešto. :) 

Ajde Rajko moj, ministre naš, uzdanico naša, molim te, zvrcni Fidela. Na minutu. Sekundu barem. Ako ne možeš ti, pitaj Zokija, pajdaši ste. Ako ga dobiješ, pitaj ga bi li primio nas bokce iz Virovitičko-podravske županije kod sebe na Kubu? Malo nam je glumpavo tu u našoj županiji - ukidaš nam bolnicu, ne želiš se družiti s nama, ne voliš nas, jučer si nam počeo i ukidat odjele, odoše nam doktori, a ne plaćaš ni račune... 

Znam, znam, nema novca, problemi su veliki, a mi kao za vraga HDZ-ovska županija, pa ti je i milo udariti po nama. Ma ok, i mi smo bili takvi dok smo bili mali. Opraštamo ti mi sve. I baš zato bi trebao nazvati druga Fidela. Zamisli da nas Fidel prihvati??!!! Da raširi ruke i prigrli svoje hrvatske drugove? 

Rajko, pa to je win win situacija!!! Ti bi se riješio gomile prljavih zlih hadezeovaca i ostatka raje iz županije, a nas 84 tisuće bi dobili zdravstvenu zaštitu dostojnu čovjeka. Čovjeka na Kubi doduše, ali i Kubanci su ljudi, zar ne? Diktatura je i tu i tamo, Tita vole isto kao i u Hrvatskoj, raj na zemlji. I najbolji zdravstveni sustav na svijetu. I očito malo bolji masterplan bolnica nego tvoj. 

Rajko prijatelju, zovi i pomagaj, ako Boga/Tita znaš!

Pozdrav iz najslađe kubanske županije,

Tomislav Tolušić  

>> Tolušić Miljeniću: Ministre lažove!

Komentara 55

HE
hercegovačkiponos
10:47 10.04.2014.

Bravo Tolušiću :)

BA
balic
13:10 10.04.2014.

Mi na Kubu ,ne ,ali cijela vlad i cijeli SDP bi mogli selit na Kubu.To bi jedino bilo pravedno..

DU
Deleted user
12:34 10.04.2014.

Dragi moj miso problemi su počeli još u staroj jugi,a nažalost naglo su eskalirali,zbog rezanja proračuna,u zadnje dvije godine.Sjeti se samo mnogih neuspjelih reformi u zadnje vrijeme.Dakle prihvaćaš tu ponudu županije.Hvala ti Fidel.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije