Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Politika

Župan Štromar na čelu HNS-a Varaždinske županije

'varazdin/medjimurje, 10.07.2009.,varazdin, zupan varazdinske zupanije predrag stromar Photo: Marko Jurinec/Vecernji list'
'Marko Jurinec/Vecernji list'
13.02.2012.
u 12:14

Dosadašnje vodstvo zbog novih je preuzetnih dužnosti i velikog opsega obveza ponudilo ostavke na svoje dužnosti

Na sjednici Županijske skupštine HNS-a Varaždinske županije koja je održana u Kulturnom centru u Novom Marofu, 220 delegata izabralo je novo vodstvo Županijske organizacije stranke. Za predsjednika, odnosno tajnika Županijske organizacije izabrani su Predrag Štromar i Alan Košić.

Županijska skupština jednim je dijelom bila izvještajna, ali i izborna, budući da je dosadašnje vodstvo zbog novih preuzetnih dužnosti i velikog opsega obveza ponudilo ostavke na svoje dužnosti koje je Predsjedništvo i prihvatilo. Naime, dosadašnji predsjednik ŽO-a Milorad Batinić, preuzeo je vodstvo Sjeverozapadno-hrvatskog regionalnog saveza koji obuhvaća Varaždinsku, Međimursku, Krapinsko-zagorsku, Bjelovarsko-bilogorsku i Koprivničko-križevačku županiju, a u međuvremenu je izabran i za potpredsjednika Hrvatskog sabora, dok je donedavni županijski tajnik Alen Leverić imenovan pomoćnikom ministra gospodarstva.

Novoizabrani predsjednik Županijske organizacije, koji od 2009. godine obnaša dužnost župana Varaždinske županije, Predrag Štromar istaknuo je da mu je čast voditi najbolju Županijsku organizaciju HNS-a. U svom je uvodnom obraćanju govorio i o očekivanjima od nove Vlade te novim političkim zadacima i ciljevima organizacije kojoj je sada na čelu.

– Vjerujem da nas još ove godine čeka rasterećenje lokalnih proračuna na način da država preuzme dio obveza za sufinanciranje troškova prijevoza srednjoškolaca te javno-privatno partnerstvo. Pred nama su lokalni izbori, a s pripremama počinjemo odmah. Cilj nam je povećati broj naših načelnika i gradonačelnika te stvoriti još jaču bazu. Dosad smo sve izbore dobivali nudeći konkretne projekte koje smo kasnije s uspjehom i realizirali, a očekujem da će tako biti i dalje – kazao je Štromar.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije