Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
potkornjak u Park šumi Marjan

Župan proglasio izravnu opasnost od elementarne nepogode

Potkornjak
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
1/5
06.02.2019.
u 07:13

Donio sam odluku o proglašenju izravne opasnosti od nastanka elementarne nepogode uzrokovane pojavama uništenja drvenaste vegetacije tijekom 2018. i 2019. na području gradskih kotareva Meje, Varoš i Spinut, na lokalitetu Park šuma Marjan u gradu Splitu, rekao je župan Boban

Župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban u utorak je donio odluku o proglašenju izravne opasnosti od nastanka elementarne nepogode epidemije mediteranskog potkornjaka u Park šumi Marjan, poručivši kako ne bi bilo dobro da se u toj park šumi dogodi kataklizama.

Kako je u utorak navečer priopćila službena županijska stranica, Boban je takvu odluku donio nakon zahtjeva gradonačelnika Andre Krstulovića Opare, te nakon izlaska na teren i konzultacija sa stručnjacima Hrvatskog šumarskog instituta i ravnateljem JU Park-šuma Marjan.

"Donio sam odluku o proglašenju izravne opasnosti od nastanka elementarne nepogode uzrokovane pojavama uništenja drvenaste vegetacije tijekom 2018. i 2019. na području gradskih kotareva Meje, Varoš i Spinut, na lokalitetu Park šuma Marjan u gradu Splitu," rekao je župan Boban.

Po njegovim riječima, temeljem ove odluke sve nadležne institucije moraju napraviti maksimum da se spriječi stvarna elementarna nepogoda u Park šumi Marjan.

"Županija je spremna sudjelovati u aktivnostima koje temeljem ove odluke pokrene Grad Split kao nadležno tijelo, odnosno koordinator i voditelj svih aktivnosti, ali i sve sastavnice Grada poput Civilne zaštite. Stručne službe Županije su po ovom pitanju na punom raspolaganju Gradu Splitu," kazao je župan.

Izrazio je nadu da će se dio marjanske šume ipak spasiti.

"Gdje se god zbog bolesti ili fizičkih intervencija događaju uništenja vrijednih zelenih površina, tu kao društvo moramo reagirati bez oklijevanja", naglasio je Boban.

"Moramo učiniti sve što je u našoj moći da se očuva marjanska šuma, ali i da iz ovog tužnog primjera naučimo kako da nam se slične stvari na drugim lokacijama ne događaju u budućnosti. Iskreno se nadam da će po pitanju ovog nametnika struka na nacionalnom nivou naći rješenje", poručio je Boban.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije