Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koprivnica

Župan Koren: Bilo bi čudo da oporba podrži novi proračun

Darko Koren
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
25.11.2014.
u 13:15

Župan je rekao da nema ništa protiv prijedloga SDP-a oko proračuna, ali da za njih nema novca. Dodao je da su to alibi prijedlozi

Kontinuitet i stabilnost. Riječi su to kojima je koprivničko-križevački župan Darko Koren (HSS) pred novinarima jučer “branio” proračun za 2015. godinu, a o kojem će sutra raspravljati Županijska skupština.

- Ključ našeg uspjeha je što nikad nismo trošili unaprijed. Trošimo koliko imamo - kazao je župan.

Proračun će biti na razini dosadašnjih, oko 163 milijuna kuna, a u novu godinu prenijet će se i 5,9 milijuna kuna. Pohvalio se podatkom da oko 70 milijuna kuna čine izvorni prihodi. Iako ne mogu više računati na oko 3,5 milijuna kuna prihoda od poreza na dohodak, Koren kaže da će to pokriti rentom za eksploataciju mineralnih sirovina. Najavio je da će županija i dalje veliku važnost pridavati sufinanciranju prijevoza učenika i korištenju smještaja u staračkim domovima, kao i investiranju u školstvo - izgradnju novih škola i dvorana. Puno će, dodaje, uložiti i u energetsku učinkovitost svojih zgrada, te nastaviti kreditirati linije u gospodarstvu.

Na novinarsko pitanje kako gleda na prijedloge oporbenog SDP-a oko proračuna rekao je da ih gotovo sve potpisuje, ali da su to alibi prijedlozi za koje ne postoje jasna novčana sredstva.

- Ne mislim da će oporba podržati proračun, bilo bi to čudo - završio je on.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije