Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUDBINA RAFINERIJE

Župan Žinić: Pozvat ćemo Plenkovića da čim prije održe sjednicu Vlade u Sisku

Ivo Žinić
Foto: Nikola Čutuk/pixsell
1/3
13.10.2016.
u 15:16

Žinić je rekao kako će on inzistirati "ne da se samo nastavi proizvodnja u Sisku nego i da se upravljačka prava u INA-i vrate pod okrilje države."

- Uputit ćemo poziv premijeru i budućem ministru gospodarstva da dođu na jednu našu Županijsku skupštinu ali i da održe čim prije sjednicu Vlade u Sisku, da se raspravlja prvenstveno o sisačkoj rafineriji, ali i o kutinskoj Petrokemiji te razvoju gospodarstva u Sisačko-moslavačkoj županiji - rekao je danas u Sisku župan Ivo Žinić (HDZ), izabrani saborski zastupnik koji će ipak, zbog nespojivosti funkcija, stolicu u Saboru prepustiti drugome.  

Žinić je rekao kako će on inzistirati "ne da se samo nastavi proizvodnja u Sisku nego i da se upravljačka prava u INA-i vrate pod okrilje države."  

- Nadam se kako će i zbog toga naša županija sigurno biti jedan od prioriteta u radu nove Vlade - dodao je Žinić. Podsjetio je kako je, otkako je postao župan, dvojici premijera i ministara gospodarstva uputio poziv da nazoče sjednici Županijske skupštine koju bi posvetili gospodarstvu, no da nije bilo nikakve reakcije na te pozive.  

- Sjednicom Vlade u Sisku bi se poslala jasna poruka da se želi pomoći Sisku, županiji i naći odgovarajuće rješenje za Rafineriju - zaključio je Žinić.

>> Stožer za obranu Rafinerije nafte Sisak: Uputit ćemo Plenkoviću zahtjev za hitni prijam

>> Pod okriljem noći 12 vagona sirove nafte umjesto u sisačku prevezli u riječku rafineriju

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar dalmos Zadar
dalmos Zadar
18:33 13.10.2016.

Nema te vlade u svjetu sto moze bilo sto uciniti u ovoj situaciji.Hrvatska se tuzi sa svakim,a sto to moze napravit vlada,koja nie vecinski vlasnik.

FM
fmihoci1
16:07 13.10.2016.

Jel' došlo vrijeme za NOVI SABORSKI VRITNJAK MAĐARIMA, ovaj put u INA-i?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije