Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stipe ne da plaću Stanku

Župan: Dožupan ostao bez 9000 kuna jer ga nema ni minute u evidenciji

Zrilić
30.09.2009.
u 22:47

Župana i dožupana, osim zajedničkog obnašanja vlasti i istog prezimena, veže još suradnja iz vremena kad su bili dožupani za mandata Ive Grbića.

Zadarski župan Stipe Zrilić nije htio potpisati dio plaće u iznosu od 9000 kuna dožupanu Stanku Zriliću za mjesec srpanj uz obrazloženje da dožupan u evidenciji ulazaka i izlazaka s radnog mjesta u Zadarskoj županiji nema ni minute.

– U srpnju je dožupan Stanko Zrilić bio dijelom na bolovanju, a za ostali dio uopće ne postoji evidencija je li dolazio ili nije. Pravila rada za sve su jednaka. Ja se kada dođem na posao, evidentiram na kartici automata. Ne gledam svaku minutu, ali ako na nečijoj kartici nema evidencije ulazaka i izlazaka, ja ne mogu nego zaključiti da netko nije bio na poslu – rekao je Stipe Zrilić dodajući kako mu Stanko Zrilić nije došao objasniti zašto se nije evdientirao na poslu.

– Meni nije ništa rekao, ali sam čuo da je izjavio da je dolazio, ali da ne želi prihvatiti sustav evidencije. Ipak, sada se Stanko Zrilić prijavljuje – rekao je Stipe Zrilić. Njegov prvi suradnik Stanko Zrilić nam je danas rekao kako ga je župan uskratio za jednu plaću.

– To još nije završena priča. Ja sam dolazio na posao, ali nisam ja mulac koji mu se svako malo mora javljati kada dolazi i kada izlazi – rekao je dožupan Stanko Zrilić.

Župana i dožupana, osim zajedničkog obnašanja vlasti i istog prezimena, veže još suradnja iz vremena kad su bili dožupani za mandata Ive Grbića. Dva Zrilića nisu rođaci, a nisu ni članovi iste stranke. Stipe je u predsjedništvu lokalnog HDZ-a, a Stanko vodi lokalni HSLS. No, unatoč sukobu teško je očekivati da će zbog svega doći i u pitanje koalicija HDZ-a i HSLS-a u Županijskoj skupštini.

Ključne riječi

Komentara 5

MO
momak23
23:33 30.09.2009.

Očito da mediji žele raskol u vladajućoj stranci,u vladi i lokalnim samoupravama..Ako je i ovo istina postupio je župan Stipe Zrilić po pravilima i dožupana opravdano ostavio bez plaće..

LD
ldraskic
09:55 01.10.2009.

lokalna i regionalna samouprava itekako funkcionira i ima smisla,pogledajte samo koliko je škola,vrtića i domova zdravlja izgrađeno u mjestima koja prije nisu imala isto.

VU
vucko
10:54 01.10.2009.

Te radne kartice su neminovne,jer dokazuju prisutnost doticnog na svom radnom mjestu.Nazalost na njima pise: dolazak i odlazak ali ne i posao koji je taj dan svladavao.Ali nije to samo tako u Hrvatskoj.Cak u EU parlamentu su ustanovili da je na sjednicama mnogo manji broj prisutnih nego sto je kontrolni aparat dolaska evidentirao .Tako su \"stranacki prijatelji\" tiskali kartice svojih stranackih kolega a ovi kasirali dnevnice po 150 € po danu ,bez da su bili na svom radnom mjestu.Ta \"privilegija\" sada vise nije moguca,jer je pojacana kontrola i drugaciji modalitet prijave na posao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije