Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DON STOJIĆ PREDAVAČ

Neobičan tečaj u zagrebačkoj župi: Žene uče o plodnim danima, evo koliko naplaćuju

Zagreb: Arhivske fotografije crkve Sveta Mati Slobode
Foto: robert anic
1/3
14.04.2022.
u 16:12

Cijeli tečaj, u koji je uključen radni materijal i ručak, iznosi 120 kuna, a održat će se u subotu 30. travnja u svetištu Sveta Mati Slobode

Župa Duha Svetoga na zagrebačkom je Jarunu organizirala je ''tečaj prirodnog planiranja obitelji''. 

Kako navode u prijavi putem e-župe, tečaj je namijenjen ženama koje žele naučiti pratiti plodne dane te ''kako živjeti bračni odnos u skladu s Božjim naumom''.

Organizatori navode i kako će se na tečaju, između ostalog, raspravljati i o kontracepciji te odgovornom roditeljstvu, a predavat će predsjednica Centra za prirodno planiranje obitelji Marija Ćurlin, podučavateljica Billingsove ovulacijske metode Ivana Vrbanić te svećenik Damir Stojić. 

Inače, don Stojić izdao je knjigu 'Don Damir odgovara' u kojoj objašnjava stavove crkve na teme poput pobačaja, dok je Marija Ćurlin prije desetak godina kritizirala najavljeni zdravstveni odgoj u školama jer ''nameće homoseksualnu propagandu''. 

Cijeli tečaj, u koji je uključen radni materijal i ručak, iznosi 120 kuna, a održat će se u subotu 30. travnja u svetištu Sveta Mati Slobode. 

- Iako tečaj govori o otajstvu žene, muškarci su itekako dobrodošli. Upoznajte snagu, moć i otajstvenost ženskog tijela! - navode organizatori.  

Ključne riječi

Komentara 13

Avatar tarana
tarana
16:49 14.04.2022.

Otajstvo žene!? Nije žena nekakav izmaštani sakrament obavijen velom tajne kojem se treba išćuđavati....nikakvog čuda nema u začeću i stvaranju potomstva. Biologija je sve davno objasnila nema potrebe da to čini ovaj veseljak.

AR
ArsenT
16:32 14.04.2022.

Skandalozan članak. Katolička crkva tradicionalno poučava sve navedeno u članku, a medijsko zgražanje kad u se u istoj rečenici nađu riječi Crkva i novac više, na žalost, ne iznenađuje.

DU
Deleted user
16:23 14.04.2022.

Odlična je svaka inicijativa koja pridonosi edukaciji o zaštiti od neželjene trudnoće, ali ovakve bi teme predavanja trebali imati klinci prije nego postanu spolno aktivni. Ako zaista postoje odrasle žene i muškarci koji nisu čuli o ovulacijii i plodnim danima, mislim da ih ni don Stojić neće uspjeti prosvijetliti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije