Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pasja sudbina

Žuću izliječili i našli mu dom, nagrada nije dovela do vandala

pas
02.01.2011.
u 17:37

Liječenje je trajalo tri mjeseca. Ostala mu je još rana na leđima koja nikada neće zarasti, kaže predsjednica vinkovačkih Prijatelja životinja D. Dečev

Žućo, mješanac kojega su nepoznati monstrumi sredinom ožujka vezali omčom i živoga zapalili u središtu Vinkovaca, pronašao je novi dom u Njemačkoj.
Napokon kraj muka

Priču o Žući u Večernjem listu pročitali su članovi udruge iz Čakovca koja se skrbi o životinjama i surađuje s njemačkom udrugom Tierwald, čija je glavna djelatnost posredovanje pri udomljavanju životinja. Uz Žuću, u Njemačkoj je udomljeno još šest pasa iz Vinkovaca.

– Drago mi je što je Žućo našao topli dom u Njemačkoj nakon svih muka koje je proživio. Od prvoga dana kada je pronađen s teškim opeklinama, brinula sam se o njemu, mazala mu otvorene rane kremama i davala antibiotike, a sve pod nadzorom veterinara. Najveće opekline imao je na leđima, vratu i butovima, pa se s vremenom sve to pretvorilo u oklop koji ga je strašno svrbio. Stavljali smo mu ogrlice kako ne bi trgao kraste. Liječenje je trajalo tri mjeseca i kada je 11. prosinca otišao, imao je samo još jednu ranu na leđima promjera pet centimetara koja nikada neće posve zarasti – kaže Danica Dečev, predsjednica udruge Prijatelji životinja dr. Ivana Rostaša, u čijem je domu trenutačno 13 napuštenih pasa jer u Vinkovcima nema azila za životinje.

Šute iz straha

Prijatelji životinja željeli su pronaći i zlotvore koje su vatrom i žičanom omčom mučili Žuću pa su ponudili nagradu od 3000 kuna za informaciju o počiniteljima, međutim, njihova potraga i ponuđeni novac nisu doveli i do monstruma koji su zapalili mješanca.

– Ubrzo se javila jedna gospođa i dodala dvije tisuće, a potom gospođa iz Njemačke još 500 kuna. No, ni nagrada od 5500 kuna nije, čini se, bila primamljiva. Doznali smo za jednog očevica događaja, stupili i s njim u kontakt, ali nam je samo rekao kako su bila trojica dječaka, od kojih jednoga poznaje, ali zbog straha nije želio reći njihova imena. Iako je siromašan i dobro bi mu došlo tih 5500 kuna, nije ga želio imenovati – kaže Danica Dečev i pokazuje na internetskoj stranici udruge Tierwald fotografije psića sa svojom udomiteljicom.

Ključne riječi

Komentara 41

OB
-obrisani-
18:07 02.01.2011.

Onoj balavurdiji poremećenoj koja je to napravila samo jedno im poručujem. Bolje da vam sudi dragi Bog, nego da vam presudim ja. PLJUC!

OB
-obrisani-
18:07 02.01.2011.

Baš mi je drago što je Žućo udomljen.

ZA
Zagorac
08:01 03.01.2011.

Ja sam veliki ljubitelj zivotinja i zgrazam se nad ovim sto su ucinili psu! Te bi policija trebala nac i morali bi bit adekvatno kaznjeni! A sad bi htio pitat dali netko zna kome se obratit kako bi se mimi zastitili od neodgovornih vlasnika kucnih ljubimaca koji ne ciste iza svojih ljubimaca!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije