Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FIMI MEDIA

Zubak kao svjedok: Ovo je kao u seriji "Lud, zbunjen, normalan"

zvonko zubak,ivo sanader,suđenje,fimi media (1)
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/4
21.05.2013.
u 10:55

Gospodin Zubak bio je kod mene, ali ne ovaj, rekla je Branka Pavošević, koja je svjedočila kako je Zubak HDZ-u donirao 10.000 eura

Mario Jelinčić, svjedok koji se prije koji mjesec sam javio USKOK-u tvrdeći da je 2007. godine sastavio ugovor između pjevača Marka Perkovića Thompsona i HDZ-a, a prema kojem je Thompson dobio pola milijuna eura da 2007. godine ne pjeva ni za jednu političku stranku, sjeo je danas na klupu za svjedoke na zagrebačkom Županijskom sudu. Rekao je da fra Slavena Milanovića Litru, koji je od njega tražio sastavljanje spomenutog ugovora, poznaje desetak godina.

– Kada mi je fra Slaven 2007. došao i rekao da Thompson neće nastupati ni za jednu političku stranku, a ako ipak bude pjevao, onda će to biti za HDZ te da će za to dobiti pola milijuna eura, ja sam mu se nasmijao i rekao da priča gluposti. No, nakon 15-ak dana fra Slaven je ponovno došao k meni i tražio da sastavim takav ugovor, ja sam to napravio, bila je riječ o šturom ugovoru na svega jednoj stranici, a CD s tim ugovorom predao sam fra Slavenu. On mi je nakon nekog vremena došao i rekao da je novac isplaćen, no da fali 6-7 tisuća eura – rekao je Jelinčić.

Madunić ga odvezao u USKOK

Objasnio je da poznaje Thompsona i Ivu Sanadera, no da o tome nikad s njima nije razgovarao. Rekao je i da sve informacije o kojima svjedoči ima od fra Slavena, koji mu je rekao da je novac Thompsonu isplatio Mladen Barišić. Čedu Prodanovića, branitelja Ive Sanadera, zanimalo je pak zašto je svjedok čekao toliko godina da bi ispričao tu priču, na što mu je ovaj odgovorio da njega zanima samo istina. Odgovarajući dalje na Prodanovićeva pitanja, svjedok je objasnio kako je unatrag mjesec dana ovu priču ispričao odvjetniku, svom prijatelju Anti Maduniću.

– Odvjetnik Madunić tada mi je rekao da, ako je istina sve to što govorim, to trebam reći i USKOK-u. Tu sam priču kasnije nakon tog razgovora ispričao i Barišiću s kojim unatrag pola godine ili godinu pijem kavu u istom kafiću i on se iznenadio što mi je fra Slaven to pričao – kazao je svjedok.

Prodanovića je dalje zanimalo na koji je način svjedok došao u USKOK i tko mu je dogovorio razgovor, na što je svjedok odgovorio da mu je razgovor dogovorio odvjetnik Madunić koji ga je do USKOK-a dovezao, no da je on u USKOK ušao sam i tamo dao iskaz.

Odgovarajući na pitanja Davorina Budina, branitelja HDZ-a, svjedok je kazao da je podatke koji su mu bili potrebni za ugovor, a koji se tiču HDZ-a, našao na internetu te da ugovor u ime HDZ-a nije nitko potpisao. Nadalje, odgovarajući na Budinova pitanja, svjedok je kazao i da Budina poznaje, s njim se također susretao po zagrebačkim kafićima i restoranima, no nikad mu nije palo na pamet da odvjetniku HDZ-a ispriča priču o kojoj je danas svjedočio.

Prodanović je na kraju prigovorio istinitosti iskaza svjedoka, smatrajući prije svega apsurdnim i izvan svake pameti, kako je kazao, da svjedok koji je vlasnik privatne tvrtke i po struci nije pravnik sastavlja ovakav ugovor, a onda se k tome nakon šest godina ničim izazvan sam javlja USKOK-u kako bi o tome posvjedočio. Istinitosti iskaza prigovorio je i Budin.

Kao u bosanskoj seriji

Zanimljivo je bilo svjedočenje i Zvonka Zubaka, koji je prema ranijem iskazu Branke Pavošević jednom prigodom HDZ-u donirao 10.000 eura. Zubak se u jednom trenutku u sudnici okrenuo te priupitao:

– Je li ta gospođa koja je to izjavila ovdje?

U tom trenutku Branka Pavošević je kazala:

– Ja ovog gospodina nikad nisam vidjela.

Na to je Zubak poprilično nervozno rekao:

– Zašto ste me onda ovdje zvali za svjedoka, ovo je kao ona bosanska serija "Lud, zbunjen, normalan".

Nakon toga sutkinja Ivana Čaić upozorila je Zubaka da se pristojno ponaša jer je u sudnici, a ne na ulici te upitala Branku Pavošević je li svjesna da je svjedoku predočen njezin iskaz u kojemu je ona navela da je Zubak HDZ-u donirao 10.000 eura.

– Gospodin Zubak je bio kod mene, ali ne ovaj – odgovorila je na to Branka Pavošević.

Thompson: Ne znam tko ga je poslao na to lažno svjedočenje

– Toga čovjeka nikada nisam vidio, sreo ili sa njim razgovarao! Ne znam zapravo šta on hoće i tko ga je poslao na to lažno svjedočenje. Ova njegova podla laž je samo još jedan pokušaj da me se iskompromitira. Iznenađuje me jedino to da se jednoj takvoj prozirnoj laži u medijima predaje toliko pozornosti, ali kad se radi o tom slučaju ništa me više ne može iznenaditi, posebno sada kada pripremam koncert na Poljudu koji je takvim medijima i njihovim nalogodavcima nepoželjan – komentirao je Thompson za Večernji list.

>> "Maček je Sanadera, Jarnjaka i J. Kosor upozorio na Fimi mediju"

>> Bandić neće svjedočiti na suđenju u slučaju Fimi media

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije