Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽRTE PEDOFILA

Žrtve svećenika pedofila tuže papu

papa Benedikt XVI.
13.09.2011.
u 14:45

Žrtve svećenika pedofila traže od Haaškog suda proces protiv pape i trojice vatikanskih dužnosnika

RIM – Skupina udruga žrtava svećenika pedofila SNAP (Survivors network of those abused by priests) predala je danas tužbu Međunarodnom kaznenom sudu u Haagu kojom optužuju papu i trojicu visokih vatikanskih dužnosnika za zločine protiv čovječnosti jer su prikrili zločine svećenika nad maloljetnicima. Osim pape Benedikta XVI. udruge optužuju i državnog tajnika  kardinala Tarcisija Bertonea, njegova prethodnika na tom položaju kardinala Angela Sodana i pročelnika Kongregacije za nauk vjere kardinala Williama Levadu.

SNAP objašnjava da je taj “povijesni korak” poduzet kako bi se zaštitilo svu nevinu djecu. Papu se optužuje za izravnu i vrhovnu odgovornost za zločine protiv čovječnosti, odnosno za silovanja i ostala seksualna nasilja koja su diljem svijeta počinili svećenici. Predstavnici  SNAP-a će idućih dana početi obilazak europskih zemalja kako bi objasnili svoje optužbe iznesene Haaškom sudu za zločine protiv čovječnosti.  Dokumenti predani u Haagu imaju 20 tisuća stranica.

Vatikan još nije reagirao.

Komentara 23

Avatar kobra11
kobra11
16:14 13.09.2011.

Zar je papa izabran Bozjom voljom. Verovatno DA . ali \"boga\" ozirisa , Bog koga slave hriscani sigurno nije pozeleo i postavio ovu sotonimu slugu za papu. Jadni katolici koji se dive ovome na slici

OR
orisis
18:54 13.09.2011.

Ijako je to zapovjed ljudima pokazalo se da je Vrag je najbolji u rushenju idola...

RE
@rea
13:57 14.09.2011.

Suludo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije