Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRAVOMOĆNO JE OSUĐEN

Žrtva Damira Škare poslala poruku drugim žrtvama: 'Prijavite to, nemojte šutjeti'

Damir Škaro izašao iz istražnog zatvora
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
1/3
16.04.2024.
u 20:30

"Pravda je nekako spora, kroz ovih pet godina smo se uvjerili u to, ali je pravedna, dostižna", istaknula je žrtva

Damir Škaro, bivši boksač, bivši saborski zastupnik i bivši čelnik Autokluba Siget, pravomoćno je osuđen zbog silovanja i spolnog uznemiravanja zaposlenice na radnom mjestu te ide u zatvor na dvije i pol godine. O konačnoj presudi za Dnevnik Nove TV progovorila je žrtva te, na pitanje je li požalila što ga je prijavila, ustvrdila: "Ne bih rekla da sam požalila. Da je bilo teško - bilo je užasno teško prolaziti kroz sve to, ali uz roditelje, podršku obitelji, prijatelje, na kraju krajeva i liječnike koji su tu uz mene dan danas, puno je lakše".

"Ja vjerujem u sustav. Pravda je nekako spora, kroz ovih pet godina smo se uvjerili u to, ali je pravedna, dostižna", istaknula je žrtva te poslala poruku ženama koje su žrtve seksualnog uznemiravanja, napastovanja ili silovanja: "Prijavite to, nemojte šutjeti". 

Žrtvu je Škaro, kako je opisala, napao s leđa te se nije mogla istrgnuti. Molila ga je da prestane. Otišla je kod liječnice koja je sve prijavila policiji, a Škaro je otišao u BiH. Uhićen je nakon 25 dana kada se vratio u Hrvatsku. Suđenje je počelo 2020. godine, a on je negirao sve optužbe. 

 

GALERIJA Damir Škaro izlazi iz istražnog zatvora
Damir Škaro izašao iz istražnog zatvora
1/11
Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Ćuprija - moja partija
Ćuprija - moja partija
21:05 16.04.2024.

Hadezeovcima nije loše u zatvoru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije