Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STIGLO ZAHLAĐENJE

Zrakoplov zbog nevremena nije mogao sletjeti u Split, obilna kiša u Istri

Ilustracija
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
01.09.2020.
u 10:59

Sve je proteklo u redu i ovakvo privremeno odustajanje od slijetanja u zračnu luku zbog vremenskih neprilika su uobičajena pojava u avio prometu, dodao je voditelja Službe za prihvat i otpreme u zračnoj luci Split.

Zbog grmljavinskih oblaka zrakoplov iz Londona u ponedjeljak navečer prvobitno nije mogao sletjeti na splitsku Zračnu luku, privremeno je sletio u zračnu luku Dubrovnik, odakle je nakon smirivanja vremenskih nepogoda, odletio u Split, doznaje se jutros iz splitske Zračne luke.

"U ovom zrakoplovu iz Londona bilo je 14 putnika, ali su njegovo slijetanje u splitsku Zračnu luku onemogućili grmljavinski oblaci te je zrakoplov neko vrijeme kružio iznad šireg splitskog područja a zatim se usmjerio na slijetanje u dubrovačku Zračnu luku. Ondje je napunio spremnik gorivom i nakon smirivanja vremenskih neprilika doletio u splitsku Zračnu luku," kazao je Hini Mate Melvana, voditelja Službe za prihvat i otpreme u zračnoj luci Split.

Tako je ovaj zrakoplov u dolasku u splitsku Zračnu luku kasnio gotovo dva sata te je umjesto prvobitno planirano slijetanja u Split u 20,45 sati, ondje sletio  u 22,43 sati.

Potom je u uzletio za London u 23,07 sati sa 75 putnika, dodao je Melvan.

"Sve je proteklo u redu i ovakvo privremeno odustajanje od slijetanja u zračnu luku zbog vremenskih neprilika su uobičajena pojava u avio prometu", dodao je.

Obilna kiša diljem Istre, najviše palo u Rovinju

Obilna kiša praćena vjetrom sručila se na jugozapadu Istre u posljednja 24 sata, što je donijelo osjetno hladnije vrijeme a dojam hladnoće pojačava umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar, izvijestili su u utorak iz istarskog meteo portala Istramet.

Prema podatcima s njihovih meteoroloških postaja, tijekom ponedjeljka najviše kiše palo je u Rovinju i to čak 99 mm, zatim u Peroju (89 mm), Puli (80 mm),  Marčani (77 mm), Labinu (68 mm) i Pazinu (53 mm). 

"Najobilnije količine izmjerile su postaje na jugu i jugozapadu Istre gdje su se jači oblačni sustavi najdulje zadržavali, no intenzivnija grmljavina je izostala. Prema sjeveru poluotoka i riječkom području zahvaljujući utjecaju bure, kiše je bilo u manjim količinama. Tako je primjerice u Poreču palo 29 mm, a u Umagu 21 mm", naveli su iz Istrameta.

Dodaju da se tijekom današnjeg dana  očekuje postupno smirivanje vremena uz kidanje naoblake i dulja sunčana razdoblja. 

Zapovjednik pulske javne vatrogasne postrojbe Ivica Rojnić potvrdio je jutros da pulski vatrogasci nisu imali ni jednu intervenciju na terenu zbog meteo situacije.

Iz Policijske uprave istarske također javljaju da usprkos jakoj kiši problema nije bilo ni u prometu.

"Dogodilo se par nesreća ali bez težih posljedica  a zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta nisu zabilježena nikakva oštećenja" rekla je policijska službenica za odnose s javnošću Suzana Sokač

Pogledajte i video: Tuča zahvatila Šibenik

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije