Naslovnica Vijesti Hrvatska

Trojica stranaca izgubila kontrolu nad zrakoplovom i srušila se na M. Lošinju

Mjesto nesreće je bilo u gustoj šumi i makiji te su zbog mogućnosti zapaljenja ili eksplozije zrakoplova DVD i JVP osiguravali mjesto nesreće.
17. lipnja 2017. u 13:29 3 komentara 3729 prikaza
Pad zrakoplova na Malom Lošinju
Foto: GSS
Pogledajte galeriju 1/2

Dvojica stranih državljana su teže, a jedan lakše ozlijeđen u petak u padu zrakoplova na jugozapadu Maloga Lošinja te su, zahvaljujući akciji interventnih službi, sva trojica brzo pronađena i zbrinuta, izvijestili su iz Hrvatske gorske službe za spašavanje (HGSS).

Pad zrakoplova, Kolumbija, avion Navijači su bijesni Otkriven nevjerojatan razlog zbog kojeg je avion prije pada ostao bez goriva

Prema podacima iz HGSS-a, ta služba dobila je oko13 sati dojavu da je na području jugozapadnoga dijela Malog Lošinja, u blizini turističkoga naselja Kandija, srušen zrakoplov. Javljeno je da se radi o trojici stranih državljana koji su, leteći iznad lošinjskog aerodroma, iz za sada nepoznatog razloga, izgubili kontrolu nad zrakoplovom. Trojica pripadnika HGSS-a su već 35 minuta nakon dojave pristupili mjestu nesreće.

Iz HGSS-a ističu da je mjesto nesreće bilo u gustoj šumi i makiji te da su ga, zbog mogućnosti zapaljenja ili eksplozije zrakoplova, osiguravali pripadanici javnih vatrogasnih postrojbi i vatrogasnih društava.

Trojica ozlijeđenih su odmah medicinski zbrinuti i stabilizirani te pripremljeni za transport. Pripadnici interventih službi su ih prenijeli po zahtjevnom terenu i u kratkom vremenu predali Hitnoj medicinskoj službi, a dvojica teže ozljeđenih prevezeni su potom helikopterom u Rijeku, radi daljnje medicinske skrbi.

Iz HGSS-a još ističu da je ova, nesvakidašnja nesreća pokazala pozitivnu sinergiju svih profesionalnih službi.

 

Indonezija Nesreća U padu indonezijskog vojnog zrakoplova 13 poginulih pad zrakoplova Velika nesreća Otkriveno što je uzrok pada kolumbijskog zrakoplova s nogometnom momčadi avion Kuba Vojni zrakoplov zabio se u planinu, 8 ljudi poginulo
Cromaris
Uzgoj ribe
Riba hrani generacije, a prosječno je pojedemo dvostruko manje od europskog prosjeka

A1 izdvaja za Vas

  • podravec:

    Otok Mali Losinj ne postoji a quazi novinari uvijek pisu o otoku Malom Losinju. Na OTOKU Losinju postoje dva grada Mali i Veli Losinj.

  • Ovozemaljski:

    Bravo za sinergiju i uspjesno spasavanje!