Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nesreća

Trojica stranaca izgubila kontrolu nad zrakoplovom i srušila se na M. Lošinju

Pad zrakoplova na Malom Lošinju
Foto: GSS
1/2
17.06.2017.
u 13:29

Mjesto nesreće je bilo u gustoj šumi i makiji te su zbog mogućnosti zapaljenja ili eksplozije zrakoplova DVD i JVP osiguravali mjesto nesreće.

Dvojica stranih državljana su teže, a jedan lakše ozlijeđen u petak u padu zrakoplova na jugozapadu Maloga Lošinja te su, zahvaljujući akciji interventnih službi, sva trojica brzo pronađena i zbrinuta, izvijestili su iz Hrvatske gorske službe za spašavanje (HGSS).

Prema podacima iz HGSS-a, ta služba dobila je oko13 sati dojavu da je na području jugozapadnoga dijela Malog Lošinja, u blizini turističkoga naselja Kandija, srušen zrakoplov. Javljeno je da se radi o trojici stranih državljana koji su, leteći iznad lošinjskog aerodroma, iz za sada nepoznatog razloga, izgubili kontrolu nad zrakoplovom. Trojica pripadnika HGSS-a su već 35 minuta nakon dojave pristupili mjestu nesreće.

Iz HGSS-a ističu da je mjesto nesreće bilo u gustoj šumi i makiji te da su ga, zbog mogućnosti zapaljenja ili eksplozije zrakoplova, osiguravali pripadanici javnih vatrogasnih postrojbi i vatrogasnih društava.

Trojica ozlijeđenih su odmah medicinski zbrinuti i stabilizirani te pripremljeni za transport. Pripadnici interventih službi su ih prenijeli po zahtjevnom terenu i u kratkom vremenu predali Hitnoj medicinskoj službi, a dvojica teže ozljeđenih prevezeni su potom helikopterom u Rijeku, radi daljnje medicinske skrbi.

Iz HGSS-a još ističu da je ova, nesvakidašnja nesreća pokazala pozitivnu sinergiju svih profesionalnih službi.

 

Komentara 3

PO
podravec
18:41 18.06.2017.

Otok Mali Losinj ne postoji a quazi novinari uvijek pisu o otoku Malom Losinju. Na OTOKU Losinju postoje dva grada Mali i Veli Losinj.

OV
Ovozemaljski
16:50 17.06.2017.

Bravo za sinergiju i uspjesno spasavanje!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije