Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti

Zrakoplov pretvoren u odjel intenzivne njege prebacio pacijente iz Italije u Njemačku

Europska solidarnost, nakon što je na početku epidemiološke krize i bila u krizi, opet je ojačala
28. ožujka 2020. u 16:24 24 komentara 38700 prikaza
Foto: Zračne snage Njemačke
Pogledajte galeriju 1/6

Njemačka je danas iz talijanskog grada Bergama, jednog od najgore pogođenih u Italiji, prebacila šest pacijenata zaraženih koronavirusom na liječenje u Köln. Po njih je poslan posebni medicinski zrakoplov Airbus A310 njemačkih oružanih snaga pretvoren u odjel intenzivne njege.

Koronavirus u Italiji PANDEMIJA Crni petak u Italiji – jedan umrli svakih minut i pol!

Europska solidarnost, nakon što je na početku epidemiološke krize i sama bila u krizi, uz jednostrane odluke o zatvaranju granica te nevoljkosti nekih država da Italiji pošalju dodatnu zaštitnu opremu, što ponovno dokazuje da kad se dogodi kriza, bilo da je riječ o ovoj zdravstvenoj, prije o migrantskoj ili pak ekonomskoj, svaka nacionalna država prvenstveno vodi brigu o sebi. No nakon tog prvog impulsa, većina država je ipak pružila pomoć drugima koji se nalaze u još težoj situaciji. Izniman primjer je sama Italija, koja je Zagrebu poslala pomoć nakon potresa.

Sada Njemačka preuzima dio pacijenata iz pretrpanih bolnica u Bergamu čiji su kapaciteti odavno popunjeni, uz kritike domaće javnosti da je to trebala učiniti i ranije. Prva dva pacijenata su u njemački grad Leipzig stigli 24. ožujka, a današnjih šestero će liječenja nastaviti u Kölnu.

VIDEO Ivan Đikić poslao poruku hrvatskim građanima

ZADIRANJE U PRIVATNOST
Skandal na granici: Novinara Večernjeg lista policija skinula do gola zbog filtera za cigarete
Nema dobrog vrta bez osnovnog alata
ALAT ZA PRAVE MAJSTORE
Nema dobrog vrta bez osnovnog alata, imate li ih sve doma?
  • viki.liks:

    Ja bih rekao da iz proncipa Rusima treba pa i Kini puno više zahvalit koji nisu niti članica natoa niti eu dapače neprijateljski nastrojen nato prema njima ali i prema Kini sada valjda i zadnji mulac vidi da i oni ... prikaži još! žele pomoći ,te zemlje traže samo pažnju i da ih se cijeni kao ravnopravne partnere i vojne sile,niti više niti manje dok su ostale zemlje europe ionako vezane i normalno je očekivati solidarnost..

  • Beskucnik:

    EU se u svakoj krizi pokazala sebicnom i nemocnom , kad je.bio rat kod nas ,za migrantsku krizu ,za Grcku krizu ,zapravo bi samostalna Hrvatska sa dobrim trgovinskim ugovorima i kao Europska baza rastucih ekonomija kao Koreja Brazil Juzna Afrika ... prikaži još!a ...,s dobrim vezama sa Rusijom s kojom smo kompatibilni ,mi imamo mediteransku hranu ,oni imaju sirovine i naftu .S Njemackom smo uvijek gubitnici i ekonomski i politicki (dovoljno je vidjet sta su nam u BiH ,EU partneri uradili Hrvatskom narodu ) . Hrvatska ima odlican polozaj i zato je puno vrijednija zemljama van Europe ,za EU smo tek kolonija i trziste za pokvareno meso i robu nize kvalitete ,ako se EU ne raspadne Hrvatska se treba borit za suvereni polozaj u EU

  • Krotila*:

    Rusi,primjer ostalima.