Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poseban let

Zrakoplov pretvoren u odjel intenzivne njege prebacio pacijente iz Italije u Njemačku

Foto: Zračne snage Njemačke
1/6
28.03.2020.
u 16:24

Europska solidarnost, nakon što je na početku epidemiološke krize i bila u krizi, opet je ojačala

Njemačka je danas iz talijanskog grada Bergama, jednog od najgore pogođenih u Italiji, prebacila šest pacijenata zaraženih koronavirusom na liječenje u Köln. Po njih je poslan posebni medicinski zrakoplov Airbus A310 njemačkih oružanih snaga pretvoren u odjel intenzivne njege.

Europska solidarnost, nakon što je na početku epidemiološke krize i sama bila u krizi, uz jednostrane odluke o zatvaranju granica te nevoljkosti nekih država da Italiji pošalju dodatnu zaštitnu opremu, što ponovno dokazuje da kad se dogodi kriza, bilo da je riječ o ovoj zdravstvenoj, prije o migrantskoj ili pak ekonomskoj, svaka nacionalna država prvenstveno vodi brigu o sebi. No nakon tog prvog impulsa, većina država je ipak pružila pomoć drugima koji se nalaze u još težoj situaciji. Izniman primjer je sama Italija, koja je Zagrebu poslala pomoć nakon potresa.

Sada Njemačka preuzima dio pacijenata iz pretrpanih bolnica u Bergamu čiji su kapaciteti odavno popunjeni, uz kritike domaće javnosti da je to trebala učiniti i ranije. Prva dva pacijenata su u njemački grad Leipzig stigli 24. ožujka, a današnjih šestero će liječenja nastaviti u Kölnu.

VIDEO Ivan Đikić poslao poruku hrvatskim građanima

Ključne riječi

Komentara 24

5S
505.scrtom
18:31 28.03.2020.

Ja bih rekao da iz proncipa Rusima treba pa i Kini puno više zahvalit koji nisu niti članica natoa niti eu dapače neprijateljski nastrojen nato prema njima ali i prema Kini sada valjda i zadnji mulac vidi da i oni žele pomoći ,te zemlje traže samo pažnju i da ih se cijeni kao ravnopravne partnere i vojne sile,niti više niti manje dok su ostale zemlje europe ionako vezane i normalno je očekivati solidarnost..

BE
Beskucnik
20:37 28.03.2020.

EU se u svakoj krizi pokazala sebicnom i nemocnom , kad je.bio rat kod nas ,za migrantsku krizu ,za Grcku krizu ,zapravo bi samostalna Hrvatska sa dobrim trgovinskim ugovorima i kao Europska baza rastucih ekonomija kao Koreja Brazil Juzna Afrikaa ...,s dobrim vezama sa Rusijom s kojom smo kompatibilni ,mi imamo mediteransku hranu ,oni imaju sirovine i naftu .S Njemackom smo uvijek gubitnici i ekonomski i politicki (dovoljno je vidjet sta su nam u BiH ,EU partneri uradili Hrvatskom narodu ) . Hrvatska ima odlican polozaj i zato je puno vrijednija zemljama van Europe ,za EU smo tek kolonija i trziste za pokvareno meso i robu nize kvalitete ,ako se EU ne raspadne Hrvatska se treba borit za suvereni polozaj u EU

KR
Krotila2
17:45 28.03.2020.

Rusi,primjer ostalima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije